Doliu în fotbal: antrenorul Gheorghe Mulțescu a murit la 72 de ani

Ultima actualizare:

Tragedie în fotbalul românesc. Fostul mare jucător și antrenor Gheorghe Mulțescu a murit duminică, 15 septembrie, la vârsta de 72 de ani.

Gheorghe Mulțescu a antrenat-o ultima oară pe Dinamo, acum trei ani (FOTO: Sportpictures)
Gheorghe Mulțescu a antrenat-o ultima oară pe Dinamo, acum trei ani (FOTO: Sportpictures)

Anunțul a fost făcut pe Facebook de fostul ofițer de presă al FC Dinamo, ziaristul Ionel Culina, un apropiat al tuturor fostelor glorii ale clubului Dinamo. Fostul mare antrenor era internat de săptămâna trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă din cauza unei pneumonii, însă el suferea și de afecțiuni mai grave, care l-au scos din circuitul fotbalistic în ultimii ani.

În ultima perioadă, Gheorghe Mulțescu se lupta și cu un Alzheimer, pentru care urma un tratament procurat din străinătate, așa cum informa presa acum doi ani. După cum informa atunci Orange Sport, starea sa de sănătate a lui Mulțescu ar fi avut de suferit și pe fondul unui sentiment de abandon, pe care l-ar fi resimțit din partea cunoştinţelor vechi din fotbal, inclusiv de la gruparea din „Ștefan cel Mare”. „Nu am nicio vină, tot ceea ce mi se întâmplă cu sănătatea este independent de voința mea”, declara românul, la începutul anului 2023, publicației „Fanatik”. Sursa citată consemna că „trebuie să se salveze pe el însuși dintr-o depresie adâncă și probleme de sănătate, care vin la majoritatea dintre noi, odată cu vârsta. Cel mai tare îl doare, însă, faptul că l-au uitat majoritatea foștilor prieteni. Mai ales cei de la Dinamo”.  

Ca jucător, Mulţescu a debutat la Steaua în 1963 şi a mai jucat la Jiul, Dinamo, CSM Suceava, Rocar şi UTA. Cele mai mari succese ale carierei au fost legate de Dinamo, cu care a cucerit de3 ori campionatul şi de două ori Cupa României, fiind, totodată, unul dintre eroii-marcatori ai eliminării istorice a deținătoarei Cupei Campionilor Europeni, SV Hamburg, în turul doi al competiției din sezonul 1983/ 1984. Mai are în palmares o Cupă a României, cu Jiul Petroșani.

Gheorghe Mulțescu era supranumit SMURD

De-a lungul timpului, Gigi Mulțescu a jucat de 15 ori în echipa naţională, în perioada 1974 - 1983 şi a fost component al reprezentativei studenţeşti a României.

Ca antrenor, și-a câștigat renumele de salvator de formații, fiind poreclit SMURD, deoarece a reușit să „resusciteze” de-a lungul timpului pe Dinamo – i-a salvat de la retrogradare în 2020/ 2021 -, Sportul Studențesc, FC Vaslui sau U Cluj. De asemenea, a activat ani buni în Turcia, ajungând și în cupele europene cu Samsunspor sau Gaziantepspor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net