Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români se luptă cu Alzheimer

După o perioadă, în care a fost o prezență discretă în „sportul rege”, Gheorghe Mulţescu se luptă cu Alzheimer, potrivit OrangeSport. Antrenorul în vârstă de 71 de ani este liber de contract de mai bine de un an, concentrându-se pe un tratament procurat de dincolo de granițe, mai spune sursa citată. Alzheimer este recunoscut prin faptul că afectează integritatea sistemului nervos central, perturbând funcţiile cognitive, memoria, orientarea temporo-spaţială, gândirea coerentă sau capacitatea de concentrare. 

Gheorghe Mulțescu e legat sufletește de Dinamo și ca jucător, și ca antrenor (FOTO: Sportpictures)
Gheorghe Mulțescu e legat sufletește de Dinamo și ca jucător, și ca antrenor (FOTO: Sportpictures)

De numele lui Gigi Mulțescu se leagă multe performanțe din fotbalul românesc. Cu el ca jucător, Dinamo a cucerit nu mai puțin de trei titluri de campion, în perioada 1982-1984, continuându-și implicarea la alb-roșii inclusiv ca antrenor, în mai multe rânduri, ultimul mandat fiind până în anul 2021. Mulțescu nu a activat doar în fotbalul mioritic, având și cetățenie turcă și bifând experiențe de antrenorat inclusiv în „Țara Semilunei”. 

S-a simțit abandonat de oamenii din fotbal, mai ales de Dinamo

Publicația citată consemnează că starea sa de sănătate a lui Mulțescu ar fi avut de suferit și pe fondul unui sentiment de abandon, pe care l-ar fi resimțit din partea cunoştinţelor vechi din fotbal, inclusiv de la gruparea din „Ștefan cel Mare”. „Nu am nicio vină, tot ceea ce mi se întâmplă cu sănătatea este independent de voința mea”, declara românul, la începutul acestui an, publicației „Fanatik”. Sursa citată consemna că „trebuie să se salveze pe el însuși. dintr-o depresie adâncă și probleme de sănătate, care vin la majoritatea dintre noi, odată cu vârsta. Cel mai tare îl doare, însă, faptul că l-au uitat majoritatea foștilor prieteni. Mai ales cei de la Dinamo”.
De-a lungul carierei sale, românul și-a adunat în CV numeroase echipe, precum Dinamo Bucureşti, Dacia-Unirea, Astra, Poli AEK, Petrolul Ploieşti, Sportul Studenţesc, FC. Vaslui, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ, Astra, Gaz Metan Mediaş sau CSU Craiova. Totodată, în fotbalul turc a activat la Samsunspor (1993-1997 şi 2003), Kayseri (1997-1998), Adanaspor (1998-1999), Ankaragücü (1999-2000), Gaziantepspor (2002-2003) sau Kahraman (2007).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net