Avem trei echipe în play-off-ul Conference League

11 august 2022 19:34   Fotbal internațional

După mult timp, fotbalul românesc este la doar un pas de a fi reprezentat de trei echipe în grupele cupelor europene. Chiar dacă e doar Conference League, peformanța rămâne. FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt performerele serii. Sepsi a fost eliminată.

Numirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a celor de la Universitatea Craiova a transformat radical echipa. Oltenii au făcut spectacol pe teren în fața ucrainenilor de la Zorya Luhansk, de care au dispus cu scorul de 3-0, după ce în tur fuseseră învinși cu 1-0. Eroii unei partide dominate de craioveni au fost, în afara lui Rădoi, autorii golurilor: Silva (5), Baiaram (53) și Banciu (54). Următoarea adversară a oltenilor va fi învingătoarea dublei manșe dintre Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel).

Din păcate, Sepsi a părăsit competiția, după ce a pierdut și returul cu Djurgarden cu scorul de 3-1, exact acelați rezultat înregistrat și cu o săptămână în urmă, tot în favoarea nordicilor. Culmea, cei care au deschis scorul a fost Cosmin Matei, în minutul 8. Numai că bucuria românilor a durat foarte puțin, doar 4 minute, după care până la pauză se făcuse deja 2-1 pentru gazde. Scorul final a fost stabilit în minutul 76 și astfel aventura europeană a lui Sepsi s-a încheiat.

FCSB și CFR Cluj, braț la braț în play-off

FCSB și CFR Cluj s-au calificat împreună în play-off-ul Conference League. Ambele au câștigat meciurile retur cu același scor, 1-0. La București, în fața unei audiențe record pentru ultimii ani – peste 40.000 de fani – FCSB s-a impus în fața slovacilor de la Dunajska Streda grație golului marcat de Cordea, în minutul 28. Cum și în tur ”roș-albaștrii” se impuseseră cu același scor, FCSB și-a asigurat o confruntare în play-off cu norvegienii de la Viking.

La Cluj-Napoca, CFR Cluj a dominat partida cu campioana din Belarus, Şahtior Soligorsk. Unicul gol al dublei manșe a fost marcat de Jefte, în minutul 37, dar românii au mai ratat câteva bune ocazii de a marca. Pentru accederea în grupele competiției pentru al doilea an consecutiv, ardelenii vor trebui să treacă în play-off de la HJK Helsinski, care a trecut de NK Maribor, scor 1-0.

Mai multe