Cristiano Ronaldo, gata pentru Cupa Mondială? Propunerea primită de iberic

13 iulie 2024 10:17   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo are în fața sa perspectiva a încă un campionat mondial, portughezul având toate șansele să joace fotbal la nivel profesionist în următorii minimum doi ani, suficient pentru a prinde competiția care se va organiza în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.

Al-Nassr, clubul la care ibericul evoluează din ianuarie 2023, și-a arătat interesul pentru a-i prelungi înțelegerea, așa încât Cristiano Ronaldo ar putea evolua în fotbal la nivel înalt, cel puțin până în iunie 2026. În situația dată, lusitanul ar avea șansa de a se menține la un nivel care să-i permită să rămână competitiv în vederea Cupei Mondiale programată chiar în anul „scadenței” noii înțelegeri. 
Sub contract până în iunie 2025 cu Al-Nassr, fotbalistul în vârstă de 39 de ani şi-ar putea prelungi contractul cu clubul saudit pentru încă un sezon. Situația ar repara parcursul de la EURO 2024, unde portughezul nu și-a găsit locul, așa încât Campionatul Mondial din 2026 ar fi o nouă șansă binevenită. 

Personajul-cheie din Al-Nassr, în fotbalul saudit

În campionatul saudit, însă, Cristiano Ronaldo „a defilat”, consemnând pentru Al-Nassr 64 de meciuri, 58 de goluri și 15 pase decisive în toate competițiile. Totodată, în august anul trecut, ibericul a câştigat primul său trofeu în Arabia Saudită, Cupa Campionilor Arabiei.
Estimat la o valoare de 15 milioane de euro de către Transfermarkt, Cristiano Ronaldo a reușit să ajungă cu naționala Portugaliei până în sferturile de finală ale EURO 2024, nereușind, însă, să impresioneze așa cum a obișnuit în competițiile externe, cu toate că avea cifrele de partea sa: purtător al banderolei de căpitan la echipa națională, debuta pe 20 august 2003, atunci când juca primul său meci pentru Portugalia, în răstimp adunând 212 partide și înscriind, de-a lungul carierei, de nu mai puțin de 130 de ori pentru echipa națională.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe