Cristiano Ronaldo, gest de fairplay în Liga Campionilor Asiei: ce a făcut ibericul

28 noiembrie 2023 10:29   Fotbal internațional

Cristiano Ronaldo a cules laudele oamenilor din „sportul rege”, după ultimul meci al echipei sale, disputat luni și contând pentru Liga Campionilor Asiei. În timpul duelului dintre Al-Nassr și Persepolis FC, fotbalistul portughez a dat dovadă de fairplay și i-a semnalat arbitrului că nu trebuie să acorde un penalty în favoarea echipei sale, așa cum credea, inițial, centralul.

Dacă, în ceea ce privește planul fotbalistic, Cristiano Ronaldo s-a arătat, încă de la fluierul de start, un pericol pentru apărarea adversă, din punct de vedere uman, lusitanul a fost nimic altceva decât onest. În primele minute de joc, după un contact care a stârnit controverse, când jucătorul de 38 de ani a preluat mingea în careul advers și, apoi, s-a prăbușit, arbitrul a considerat că acesta a căzut în urma contactului cu un adversar și a acordat lovitură de pedeapsă pentru echipa saudită. 

S-a ridicat de pe gazon și s-a dus „glonț” la arbitru, să-i spună că nu e penalty

Fotbaliștii de la Persepolis FC au contestat decizia, moment în care Cristiano Ronaldo s-a ridicat imediat de pe gazon și i-a făcut semn arbitrului că nu a fost faultat și s-a apropiat pentru a transmite mai ferm că nu este cazul de lovitură de pedeapsă - ceea ce, după verificarea VAR, s-a observat și penalty-ul a fost anulat. 
În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu o remiză „albă”, iar Cristiano Ronaldo și coechipierii săi sunt deja siguri de calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei.
Transferat la Al-Nassr, la începutul anului 2023, fotbalistul estimat la 15 milioane de euro de către Transfermarkt și-a găsit repede locul în fotbalul saudit, acolo unde impresionează și scrie istorie: numai în sezonul curent, acesta a înscris de 18 ori și a pasat decisiv în nouă rânduri, în cele 19 meciuri jucate în toate competițiile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe