Derbiul românilor în Arabia Saudită. Mitriță, decisiv în duelul Rădoi vs. Șumudică

6 aprilie 2023 13:29   Fotbal internațional

Se poate spune că partida de fotbal dintre Al-Tai și Al-Raed a fost meciul românilor, dat fiind faptul că prima echipă se află sub comanda lui Mirel Rădoi și a doua sub a lui Marius Șumudică, pe tabelă trecându-și numele și Alexandru Mitriță.

2-2 s-a încheiat confruntarea din Arabia Saudită, miercuri, contând pentru etapa cu numărul 22 din campionat, toate reușitele fiind înscrise în prima repriză. Cel care a reușit „să spargă gheața” și să deschidă scorul a fost chiar Mitriță, care a înscris la vinclu ('8) și a bifat golul cu numărul cinci în competiție, confirmându-și cota de piață, de 3 milioane de euro. N-a trecut prea mult timp, până când echipa lui Rădoi a găsit drumul către egal, mulțumită atacantului congolez Guy Mbenza ('24). Patru minute mai târziu, gruparea lui Șumudică a revenit în avantaj prin marocanul Mohammed Fouzair, doar că același Mbenza a reușit să consemneze „dubla” ('32) și, astfel, „să închidă” tabela. 

Șumudică, față în față cu Mirel Rădoi

În urma acestui meci, Al-Tai și Al-Raed sunt similar poziționate în clasament: gruparea lui Rădoi se află pe locul opt, cu 27 de puncte, iar a lui Șumudică pe nouă, cu un punct mai puțin. Mai departe, Șumudică și Mitriță au în program un meci „tare”, împotriva lui Al-Nassr, la care evoluează și Cristiano Ronaldo, duelul urmând să se desfășoare pe 28 aprilie. Până atunci, însă, Al-Raed mai are un meci cu Al-Fateh, pe 10 aprilie.
„Să sperăm că voi avea șansa să îl întâlnesc. Traversăm o perioadă grea la club. Momentan, sunt niște probleme cu niște jucători accidentați, dar ce să spun, e o onoare când ai adversar un astfel de jucător. Crește nivelul campionatului, crește nivelul oricărui antrenor care activează aici. Al-Hilal a început să vândă tricouri cu Messi. Auzisem că, în vară, există posibilitatea ca Messi să vină aici. Ramos, Busquets și Modrić sunt ofertați de Al-Nassr. Sperăm să facem și noi niște transferuri, am pierdut jucători din cauza accidentărilor”, declarase Șumudică, la începutul acestui an.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe