Echipa lui Mario Marinică va juca în „optimile” Cupei Africii pe Națiuni

20 ianuarie 2022 12:09   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Antrenată de Mario Marinică, echipa statului Malawi a obţinut, în premieră, calificarea în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie găzduită de Camerun. Această reprezentativă a mai participat la CAN în 1984 şi 2010, însă nu a trecut până acum de faza grupelor.

Malawi a ocupat locul 3 în Grupa B a competiţiei, cu 4 puncte, după Senegal (5p) și Guineea (4p), dar înaintea reprezentatvei din Zimbabwe (3p). În faza grupelor, echipa pregătită de Marinică a pierdut (0-1) cu Guineea, a remizat cu Senegal (0-0) şi a învins Zimbabwe (2-1).

Calificarea echipei Malawi a fost favorizată de faptul că Egiptul a învins (1-0), miercuri, reprezentativa Sudanului. Învinşii au fost eliminaţi din competiţie, iar Malawi a prins un loc printre cele mai bune patru formaţii de pe locurile 3 în cele şase grupe.

La 25 ianuarie, Malawi va avea o misiune foarte dificilă în ”optimi”, unde va înfrunta formaţia Marocului, una dintre favoritele la câştigarea trofeului. În aceeași fază se vor mai disputa partidele Burkina Faso - Gabon și Senegal - Ins. Capului Verde.

Născut în 13 decembrie 1964, Mario Marinică (57 de ani) ocupă funcția de director tehnic al echipei de fotbal din Malawi. Acesta a jucat fotbal ca mijlocaș la Rocar București, Dinamo și Steaua, retrăgându-se din activitate în 1991. Deținător al licenței UEFA Pro, cea mai importantă calificare pentru antrenorii profesioniști de fotbal, acesta a antrenat în carieră la echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studențesc, FC Argeș Pitești, Rocar București și Cimentul Fieni. De asemenea, a pregătit și echipa de Liga a II-a sud-africană, Black Leopards. Pe de altă parte, Marinică a lucrat și în Anglia, la dezvoltarea tinerilor fotbaliști atât la Crystal Palace FC, cât și la formația de tineret a lui Arsenal FC. Marinică a lucrat în 8 ţări africane până acum: Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

Mai multe