Gafe în serie la CAN 2022. Final fluierat mai devreme, imn greșit intonat pe stadion

Programată la Cupa Africii pe Națiuni, confruntarea Mali - Tunisia (1-0) a avut parte de un final neașteptat. Mai exact, arbitrul zambian Janny Sikazwe (42 de ani) a fluierat sfârșitul confruntării de două ori, însă înainte de minutul 90! Potrivit oficialilor, acesta ar fi suferit de insolație, fiind transportat la spital. O altă gafă s-a produs la partida Gambia - Mauritania (1-0), la care organizatorii au difuzat un imn greșit...

Janny Sikazwe a fluierat finalul meciului de două ori înainte de minutul 90! (Foto: EPA-EFE)
Janny Sikazwe a fluierat finalul meciului de două ori înainte de minutul 90! (Foto: EPA-EFE)

Iniţial, oficialul a indicat finalul disputei în minutul 85... A revenit mai apoi, astfel că jocul s-a reluat. Nu pentru mult timp fiindcă în minutul 89 și 45 de secunde centralul a fluierat din nou de final! Ceea ce i-a făcut pe componenții staff-ului și echipei Tunisiei să înconjoare brigada de arbitri pentru a protesta. Aceștia i-au arătat ceasul centralului, în mod repetat, semn că a fluierat prea devreme.

După minute de tensiune, s-a revenit asupra deciziei. Fotbaliștii din Mali, care plecaseră la vestiare, s-au reîntors pe teren. Jocul părea gata să se reia la 40 de minute după al doilea fluier de final. Însă jucătorii tunisieni nu au mai revenit și arbitrul de rezervă, Helder Martins de Carvalho, care l-a înlocuit pe Sikazwe, a fluierat din nou finalul, punând capăt meciului pentru a treia oară. Potrivit șefului arbitrilor de la CAN, chestionat de Kora Plus, arbitrul meciului Mali - Tunisia ar fi fost afectat de o insolație... Motiv pentru care după partidă acesta a ajuns la spital.

De remarcat faptul că Sikawze nu este un arbitru oarecare. Acesta a arbitrat finala din 2017 a CAN, dintre Camerun şi Egipt, finala din 2016 a Campionatului Mondial al Cluburilor, precum şi două meciuri de la Campionatul Mondial din 2018. Mali s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Kone, în minutul 48, din penalty. În minutul 87, după primul „fluier final” tot de la Mali a fost eliminat Toure.

Organizatorii CAN au încurcat imnul Mauritaniei

Gafa cu fluierul de final n-a fost și singura din ziua de miercuri de la Cupa Africii pe Națiuni. Alta s-a produs la partida Mauritania - Gambia (0-1), unde pe stadion s-a difuzat un imn care nu aparține primei formații... Potrivit ”Le Figaro”, la meciul disputat pe stadionul din Limbe, acelaşi pe care a avut loc şi meciul Tunisia – Mali, organizatorii au greşit de două ori imnul Mauritaniei, gafă la care căpitanul Aboubakar Kamara şi colegii săi au reacționat imediat. Apoi, crainicul stadionului a anunţat că formația în cauză va intona imnul a capella, ceea ce nu s-a întâmplat. Respectivul meci a început cu o întârziere de 45 de minute din cauza problemelor de la confruntarea Tunisia – Mali. Gambia s-a impus cu 1-0 datorită golului înscris de A. Jallow, în minutul 10.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net