I s-a stricat ceasul? A fluierat de două ori finalul meciului mai deverme

Meciul Tunisia - Mali, din Cupa Africii pe Națiuni (CAN), va fi ținut de acum înainte tot timpul minte de microbiști. E partida la care centralul Janny Sikazwe a fluierat de două ori finalul meciului, deși mai erau minute de jucat!

Arbitrul Janny Sikazwe s-a grăbit să ajungă la vestiare (FOTO: EPA)
Arbitrul Janny Sikazwe s-a grăbit să ajungă la vestiare (FOTO: EPA)

Arbitrul Janny Sikazwe este cel care a intrat în istorie la acest meci. El a fluierat de două ori finalul jocului înainte de minutul 90, la meciul Tunisia – Mali.

Iniţial, al a fluierat de final în minutul 85. A fost convins cu greu că mai sunt minute de jucat, așa că a dat din nou drumul la partidă. Numai că a rezistat doar până în minutul 89.49 tentației de a opri din nou meciul. De data asta a fost definitiv, căci a plecat la vestiare! centralul a fluierat din nou de final. Degeaba, după al doilea fluier de final, staff-ul Tunisiei s-a repezit la brigada de arbitri pentru a protesta şi i-au indicat în mod repetat centralului ceasul, semn că a fluierat prea devreme... oficialul era decis.

Mali s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Kone, în minutul 48, din penalty. În minutul 87, după primul „fluier final” tot de la Mali a fost eliminat Toure.

La 20 de minute după fluierul final, conferinţa de presă a selecţionerului din Mali, Mohamed Magassouba, a fost întreruptă de oficiali ai Confederaţiei Africane de Fotbal, aceştia spunând că se vor juca ultimele minute. Jocul părea gata să se reia la 40 de minute după fluierul final. Culmea este însă că jucătorii tunisieni, adică exact cei conduși și care aveau nevoie să reia meciul, nu au mai revenit în echipament de la vestiare, spre deosebire de cei din Mali, care s-au prezentat cuminți pe teren.

De data aceasta, de serviciu la fluier era arbitrul de rezervă, Helder Martins de Carvalho, care l-a înlocuit pe Janny Sikazwe. El a fost nevoit să fluiere din nou finalul, încheind jocul a treia oară. De data aceasta definitiv.

Janny Sikawze nu este un arbitru oarecare pe continentul african. El a arbitrat finala din 2017 a CAN, dintre Camerun şi Egipt, dar și finala din 2016 a Cupei Mondiale a Cluburilor şi două meciuri de la Cupa Mondială din 2018.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net