Elvețienii, impresionați de un „tricolor”. Cine este fotbalistul care i-a uimit

22 noiembrie 2023 14:51   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

În spatele succesului consemnat de România în fața Elveției, marți, când „tricolorii” au învins cu 1-0 n-a stat doar golul lui Denis Alibec, ci și portarul selecționatei lui Edi Iordănescu. Horaţiu Moldovan a fost considerat omul meciului în confruntarea cu Elveţia, disputată pe Arena Naţională, culegând o serie de laude în presa elvețiană, portarul lui Rapid fiind apreciat atât pentru prestația sa, cât și pentru intervențiile de excepție, prin care a păstrat victoria în „curtea” României. 

„Portarul Moldovan a făcut un joc fantastic! Portarul a zădărnicit câteva dintre ocaziile elvețiene, mai ales în minutul 62 când Vargas a avut șansa de a egala, Moldovan a fost briliant. Okafor a avut și șansa de a egala în minutul 60, dar și Moldovan a reușit să respingă cu brio acest șut”, au scris elveţienii de la sport.ch. De altfel, goalkeeper-ul se bucură din plin de încrederea lui Edi Iordănescu de îndelungă vreme, cifrele vorbind de la sine: Horațiu Moldovan a fost titular în opt dintre cele zece partide jucate de România, în aceste preliminarii spre EURO2024. 

Rapid, îngrijorată că l-ar putea pierde pe Horațiu Moldovan 

Totuși, parcursul lăudabil al portarului provoacă motive de îngrijorare pentru Rapid, fotbalistul din Giulești având o clauză de reziliere, care l-ar putea face liber de contract, în orice moment ar primi o ofertă tentată de la un alt club. 
La cei 25 de ani ai săi, fotbalistul este estimat la două milioane de euro pe Transfermarkt, perindându-se la mai multe echipe din fotbalul românesc, printre care și UTA Arad, Ripensia Timișoara, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, CFR Cluj sau FC Hermannstadt. 
Echipa națională a României a avut un parcurs lăudabil în grupa sa preliminară EURO 2024, terminând pe primul loc și calificându-se la competiția europeană, după o pauză de opt ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe