FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League

25 august 2022 20:33   Fotbal internațional

FCSB și CFR Cluj pot mulțumi norocului pentru calificările în grupele Conference League, ambele impunându-se în ultimul minut.

FCSB revine, după cinci ani, în grupele cupelor europene, spre mare satisfacție a patronului său, Gigi Becali. Învinsă la București cu 2-1 de Viking, formația ”roș-albastră” a reușit să se impună cu 3-1 în Norvegia, dar cu foarte mult noroc. Pentru că, după ce a fost 1-1 la pauză, românii au trecut în avantaj grație unui gol marcat de Cordea în minutul 53, după ce portarul gazdelor a scăpat mingea în poartă. Apoi, în ultimele secunde ale meciului, Florinel Coman a fost faultat absolut inutil în careu de un fundaș al nordicilor, iar Radunovic a transformat penalty-ul. Cu scorul general de 4-3, bucureștenii s-au calificat în grupe. ”E cel mai bun moment din cariera mea, mă bucur că ne-am calificat! Le mulțumesc suporterilor, ne-au susținut, nu erau neapărat steliști, ci români. Probabil o să mai vină jucători, dar dacă nu o să se întâmple asta, putem și noi să jucăm din 3 în 3 zile”, a declarat după meci Andrei Cordea, la Pro Arena.

CFR Cluj, salvată în ultimul minut

CFR Cluj și-a îndeplinit obiectivul cu mari emoții. S-a calificat în grupele Conference League după un gol marcat în minutul 90 prin foarfecă de Cvek. A fost singura reușită din dubla manșă a confruntării cu campioana Sloveniei, Maribor, venită la doar două minute după ce ardelenii trimiseseră mingea în bară. Astfel, clujenii s-au calificat pentru a doua oară consecutiv în grupele competiției și cele 3 milioane de euro asigurate cu acest prilej ar putea salva echipa de la insolvență.

Cea de-a treia echipă românească din play-off, Universitatea Craiova, nu a reușit, însă să se califice. Oltenii au fost eliminați la penalty-uri de Hapoel Beer Sheva, Ivan și Bancu ratând de la punctul cu var după ce la finalul prelungirilor scorul de fost egal, 1-1. 

Mai multe