Final de drum pentru Buffon: anunțul făcut despre portarul italian

2 august 2023 10:42   Fotbal internațional

Unul dintre cei mai apreciați portari ai Planetei pare să fi ajuns la final de carieră, cu toate că, recent, era vehiculată o trecere a sa în fotbalul saudit. În vârstă de 45 de ani, Gianluigi Buffon ar urma să-și anunțe retragerea din „sportul rege”, după ce a petrecut ultimii doi ani la Parma, formație care l-a crescut și l-a lansat în fotbal.

Vestea a fost făcută, marți, de către jurnalistul Fabrizio Romano, recunoscut pentru „breaking news-urile” sale din fotbal.
De-a lungul celor 28 de ani de carieră, Gianluigi Buffon a evoluat pentru trei cluburi: Parma, Juventus și Paris Saint-Germain. În materie de trofee, italianul a fost de zece ori campion în Serie A și o dată în Ligue 1, având inclusiv un Campionat Mondial, cucerit în 2006, însă lipsindu-i Liga Campionilor, cu toate că a ajuns în trei rânduri în finală, împreună cu Juventus Torino. La echipa națională a țării sale în afara Mondialului din Germania, cucerit în 2006, a ajuns până în finală la Campionatul European, din 2012, pierdută în fața Spaniei, remarcându-se drept fotbalistul cu cele mai multe selecții din istoria Italiei - nu mai puțin de 176.

Cel mai scump portar din lume, timp de 17 ani

Înapoi în timp, în vara anului 2001, Juventus a plătit 52 de milioane de euro pentru transferul lui Gianluigi Buffon, care a fost cel mai scump portar din lume, timp de 17 ani. Între timp, cu toate că a avut pe masă un contract pe două sezoane, în valoare de 30 de milioane de euro, din fotbalul saudit, a reflectat împreună cu familia sa și a decis să o refuze. În schimb, portarul și-ar dori să rămână aproape de sportul care l-a făcut cunoscut pe tot globul, primind chiar o ofertă din partea Federației Italiene de Fotbal, pentru a face parte din conducerea delegației echipei naționale a țării sale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe