Fotbalistul Christian Atsu, găsit mort sub dărâmături! Trebuia să plece din Turcia chiar în ziua cutremurului, dar s-a răzgândit

18 februarie 2023 9:25   Fotbal internațional

Doliu în lumea fotbalului! Fotbalistul ghanez Christian Atsu, care evolua la echipa turcă Hatayspor, a fost găsit mort sub dărâmăturile clădirii în care locuia, în Hatay, la aproape două săptămâni după cutremurele din Turcia și Siria. Decesul a fost confirmat de către agentul sportivului.

Ce destin teribil! Christian Atsu a murit, în urma cutremurului din 6 februarie. Sportivul urma să plece din țară chiar în ziua fatidică, dar n-a mai apucat.

„Corpul neînsufleţit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături. I-a fost găsit şi telefonul”, a declarat agentul său Murat Uzunmehmet, potrivit BBC. Fotbalistul avea 31 de ani. Prietenii lui s-au adunat în apropierea clădirii dărâmate și au așteptat ca trupul neînsuflețit al sportivului să fie scos de sub dărâmături.

Bilațul cutremurelor din 6 februarie este de peste 45.000 de morți - cel mai grav dezastru natural din istoria modernă a Turciei. 

„Acesta a fost destinul lui. Avea bilet de plecare, dar pentru că a jucat bine şi a marcat, s-a răzgândit în privinţa plecării. A fost surprins de un cutremur în cea mai fericită zi a sa. Avea avion la ora 23.00. Urma să plece la Istanbul, iar apoi în Franţa. S-a răzgândit, este literalmente o tragedie”, a declarat Fatih Ilek, manager la Hatayspor, pentru un post de radio turc. Christian Atsu a adus victoria echipei sale chiar în ziua de dinainte de cutremur, în meciul cu formaţia Kasimpaşa, scor 1-0. Atsu a marcat în minutul 90+7.

Christian Atsu a evoluat de 65 de ori pentru echipa națională a Ghanei și a jucat și la formații importante din Europa, precum FC Porto, Chelsea sau Newcastle United.

Mai multe