România, omagiată de suporterii turci pentru ajutorul dat după cutremure

Partida dintre Trabzonspor şi FC Basel, disputată joi, în Conference League, nu va rămâne în istorie neapărat prin rezultat, 1-0, ci prin ceea ce s-a petrecut în tribune.

Coregrafia de omagiere a țărilor care au ajutat (FOTO: EPA)
Coregrafia de omagiere a țărilor care au ajutat (FOTO: EPA)

Suporterii turci au desfăşurat o coregrafie de mulțumire, omagiind țările care au solidarizat cu ei și au ajutat masiv, în urma cutremurelor care au devastat Țara Semilunei, dar și Siria, săptămâna trecută. 
Coregrafia pusă la cale de fanii turci ilustrează o echipă de căutare și un pompier, care reușește să salveze un copil de sub dărâmături. Pe casca pompierului sunt afişate steagurile tuturor ţărilor care au ajutat Turcia, printre ele remarcându-se și drapelul României, în vreme ce, pe braţ, pompierul poartă o banderolă cu mesajul „Thank You”. Un alt element care a emoționat profund a fost plasarea lângă pompier al câinelui Proteo, cel care a aparţinut echipei mexicane de salvare şi intervenţie, sfârșind zdrobit de o bucată de beton, în timp ce căuta supravieţuitori printre dărâmături. Totodată, pe întregul inel de la Tribuna a II-a, suporterii lui Trabzonspor au afişat şi un mesaj de unitate: „Vom fi împreună şi ne vom vindeca rănile!”, iar jucătorii au ieşit pe teren cu tricouri inscripţionate cu mesajul „Fă-te bine, draga mea Turcie!”. Solidaritatea a continuat în tribune, unde au fost surprinse imagini devenite virale, în care susținători cu tricouri cu Beşiktaş JK, Trabzonspor, Galatasaray Istanbul şi Fenerbahçe SK urmăresc partida împreună. 

România, printre elementele gândite de suporterii turci pentru coregrafie (FOTO: Captură TV)
România, printre elementele gândite de suporterii turci pentru coregrafie (FOTO: Captură TV)

Bilanțul tragediei: cel puțin 42.000 de morți 

Cele două cutremure care au lovit dramatic Turcia și Siria, pe 6 februarie, au fost uriașe: 7,6 și 7,8 grade pe scara Richter. În urma lor, cel puțin 42.000 de oameni au murit, numeroase clădiri au fost distruse sau, în cel mai bun caz, afectate, iar țările care au avut posibilitatea, au trimis echipe de sprijin. Printre ele s-a numărat și România, care a solidarizat, de îndată ce a fost mecanismul european de protecţie civilă. Țara noastră a trimis o echipă numeroasă de salvatori, medici și personal specializat în căutări, dar și câini special antrenați pentru astfel de situație. Ulteriorul, ajutorul a fost dublat prin materiale vitale în contextul tragediei din Turcia, de la pături, corturi, haine sau încălzitoare, până la medicamente. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net