Fotbalul turc recidivează: bătaie generală într-un meci cu șase cartonașe roșii

21 decembrie 2023 8:52   Fotbal internațional

După doar o săptămână de la episodul în care un președinte de la o echipă de fotbal din campionatul Turciei a bătut un arbitru, „sportul rege” din Țara Semilunei recidivează. De data aceasta, o partidă din eșalonul al treilea s-a soldat cu o bătaie generală, în care au fost implicați și jucătorii și care nu s-a temperat, până nu au intervenit forțele de ordine.

Meciul de fotbal dintre Bursaspor Kulübü Derneği şi Diyarbekirspor AŞ, 0-2, a pus la încercare nervii celor implicați: în ultimele minute ale meciului, care a contat pentru etapa a XVIII-a a Ligii a III-a din Turcia, a izbucnit o încăierare generală pe teren, rezolvată abia după ce forţele de ordine au reușit să intervină. De altfel, în urma episodului violent a fost arestată cel puțin o persoană - un suporter, care a reușit să intre pe teren.
Situația nu l-a lăsat indiferent nici pe arbitrul meciului, care a acordat şase cartonaşe roşii. Totuși, după ce a fost restabilită ordinea, arbitrul a reuşit să reia partida din prelungiri, pentru ca apoi chiar să ajungă la sfârșit. 

Fotbalul turc, o „colecție” de momente violente

Bursaspor, echipă care a câştigat campionatul Turciei, în 2010, s-a trezit într-o situație foarte dificilă și punct de vedere financiar și apogeul a fost începând cu sezonul 2018/2019, la finalul căruia a retrogradat în eșalonul secund, între timp ajungând chiar mai jos de atât - în sezonul trecut, clubul abia a terminat pe locul 14 din cele 19 posibile. 
Situația tensionată vine în completarea celei din urmă cu o săptămână, în care violența a acaparat situația, după MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor, 1-1. Atunci, arbitrul Halil Umut Meler a fost luat cu asalt  de către președintele celei dintâi echipe, Faruk Koca, acesta lovindu-l cu pumnul pe oficial, episodul fiind surprins și de camerele de luat vederi. „Centralul” a căzut la pământ şi, apoi, a fost lovit cu piciorul de alte persoane, întreg episodul soldându-se cu arestări, demisia președintelui agresor, dar și interzicerea lui pe viață din fotbal.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe