Oficial: unul dintre marii jucători belgieni ratează meciul cu România la EURO

Ultima actualizare:

Ceea ce se intuia, încă din această vară, a fost confirmat oficial: portarul echipei naționale de fotbal a Belgiei, Thibaut Courtois a anunțat că nu va fi apt pentru EURO2024. Operat pe 17 august la ligamentul anterior al genunchiului stâng, experimentatul jucător a povestit despre starea în care se găsește, într-un interviu acordat publicaţiei belgiene „Sporza”, confirmând că nu va putea evolua implicit nici împotriva selecționatei României.  

Thibaut Courtois va lipsi de la EURO2024 (FOTO: Getty Images)
Thibaut Courtois va lipsi de la EURO2024 (FOTO: Getty Images)

„Din cauza accidentării mele, în niciun caz nu va exist EURO 2024 pentru mine”, a explicat portarul belgian în vârstă de 31 de ani, care numără nu mai puțin de 102 selecţii. „Prefer să nu dau o dată pentru revenirea mea în competiţie... Mai întâi, trebuie să mă recuperez 100%, după accidentare. Dacă voi avea noroc, voi putea juca un alt meci, în luna mai. Dar nu poţi fi niciodată 100% pregătit pentru un turneu major”, a adăugat jucătorul, concentrat pe revenirea la Real Madrid, clubul său din 2018.

EURO2024 va fi găzduit de 10 orașe germane

„Cred că este mai bine să aduc această claritate la echipa naţională imediat. Nu voi fi în poartă 80% din timp, când avem alţi portari buni. Îmi las orgoliul deoparte şi voi fi doar un alt suporter, în iunie. Sper să câştige EURO2024”, a concluzionat Thibaut Courtois. Cel mai probabil, în lipsa sa, poarta Belgiei la EURO2024 va fi apărată de către Koen Casteels, de la Wolfsburg.
România a fost repartizată în Grupa E de la competiția europeană, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B - semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina vs. Ucraina și Israel vs. Islanda). EURO2024 se va desfășura în perioada 14 iunie-14 iulie, fiind cea de-a XVII-a ediție și va fi găzduită de Germania, în nu mai puțin de 10 orașe: Berlin, , Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt pe Main, Gelsenkirchen, Köln, Leipzig, Hamburg, München și Stuttgart.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net