Gică Hagi formează campioni! Nemanja Radonjic a făcut spectacol la Torino, după ce a fost transferat pentru o sumă exorbitantă

24 iulie 2022 15:38   Fotbal internațional

Nemanja Radonjic, fotbalistul sârb în vârstă de 26 de ani care s-a format, printre altele, și la Academia Hagi, este noul jucător al lui Torino, după ce a fost împrumutat pentru un singur sezon de la Olympique Marseille, pentru o sumă exorbitantă.

A debutat la Partizan Belgrad, însă și-a petrecut perioada de junior la Academia campionului Hagi, unde nu a jucat deloc. Ulterior, a fost legitimat la AS Roma și Empoli, a revnit în țara natală, la Cukaricki și mai apoi la Steaua Roșie Belgrad. A ajuns să poarte inclusiv tricoul naționalei Serbiei și a jucat la turneul final al Campionatului Mondial din 2018.

S-ar putea să iți placă la fel de mult: Salariul de necrezut încasat de Gică Hagi, la Farul! „Regele” a dezvăluit suma

Ulterior, s-a transferat la Olympique Marseille pentru 12 milioane de euro, dar a fost împrumutat în ultimele două sezoane la Hertha Berlin și Benfica Lisabona. Pe data de 23 iulie a avut loc un meci amical între Torino și Trabzonspor, echipa campioană a Turciei, scorul final fiind 3-0. Nemanja Radonjic a fost jucătorul meciului, căci a reușit să marcheze două goluri într-un interval de doar 2 minute, în minutele 20 și 22.

Fotbalul, marea pasiune a lui Nemanja Radonjic

Sportivul a început să joace fotbal la clubul local, situat în apropierea locurilor sale natale, iar antrenorii și-au dat rapid seama că este printre cei mai talentați jucători care se aflau în academie la momentul respectiv. A început să joace la echipa națională a Serbiei încă de când avea sub 17 ani, unde a reușit performanța de a marca 5 goluri în 6 meciuri.

Nu rata nici:  Cine-i mai tare în cazare la mare? Becali și Halep te ard la buzunare!

A continuat să joace la loturile echipelor naționale sub 18 și 19 ani, fiind chemat inclusiv în lotul U20 și U21. În luna noiembrie a anului 2017 a primit un loc pe banca naționalei Serbiei, iar în iunie 2018 a fost inclus în lotul definitiv. Gică Hagi a fost printre primii oameni din sport care au văzut talentul mijlocașului sârb. Avea doar 17 ani atunci când a fost descoperit de „Regele” Hagi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe