Începe procesul lui Dani Alves, acuzat de viol. Riscă până la 12 ani de închisoare

5 februarie 2024 11:40   Fotbal internațional

Procesul în care Dani Alves este judecat pentru acuzațiile de viol începe, luni, după un an de zile petrecut în arest preventiv. De-a lungul acestui timp, fostul fotbalist al FC Barcelona şi al naţionalei Braziliei și-a schimbat versiunea de nenumărate ori, riscând până la 12 ani de închisoare.

Dani Alves este acuzat de violarea unei femei de 23 de ani, într-un club de noapte din Barcelona. În vârstă de 40 de ani, fostul fotbalist se confruntă cu probe ştiinţifice şi video acuzatoare, precum şi cu mărturiile martorilor, evenimentul datând de la finele anului 2022. 
Acuzarea susține că Dani Alves s-a întâlnit cu femeia în zona VIP a clubului de noapte Sutton, în data de 30 decembrie 2022 - după ce le-ar fi cumpărat o băutură ei şi prietenilor ei, el i-ar fi făcut semn să i se alăture într-o baie, singura zonă a clubului care nu era acoperită de camere de luat vederi. Odată ajunși înăuntru, se crede că fostul jucător ar fi forțat relații sexuale și, în ciuda refuzului primit, ar fi continuat. Femeia a raportat imediat presupusul incident şi a fost supusă unui examen medical, în timp ce Poliţia a izolat zona băii, de unde a colectat numeroase probe.

Ultima versiune din declarațiile sale: era prea beat pentru a ști ce face

În situația dată, Dani Alves, care riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare, a fost interogat pentru prima dată de Poliţie în ianuarie 2023 şi şi-a schimbat apărarea de mai multe ori. Iniţial, el a spus că nu şi-a întâlnit niciodată acuzatoarea, apoi că aceasta a fost în baie cu el, dar că nu s-a întâmplat nimic. Ulterior a recunoscut că a avut relații sexuale cu femeia respectivă, dar a susţinut că a fost consimţit şi că a negat, inițial, pentru că nu a vrut ca soţia sa să afle.
După ce şi-a schimbat avocatul de trei ori, brazilianul, care a fost arestat preventiv, susţine între timp că era prea beat pentru a şti ce face. Cazurile similare provoacă rumoare în Spania, care și-a îmbunătățit legislația pentru astfel de situații, promulgând legea cunoscută popular drept „Doar un da înseamnă da”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe