De la idol la „erou” negativ: decăderea lui Xavi la Barça și semnalul său de alarmă

În palmaresul său se regăsesc aproape două decenii de performanță ca jucător al echipei FC Barcelona, însă ca antrenor a avut parte de o situație cu totul diferită. Xavi, între timp anunțat ca fiind plecat, la finele sezonului din Spania, trage un semnal de alarmă despre presiunea care se pune pe cei responsabili să conducă echipa. 

Xavi este la FC Barcelona ca antrenor din 2021 (FOTO: EPA)
Xavi este la FC Barcelona ca antrenor din 2021 (FOTO: EPA)

Un lot în valoare de 858 de milioane de euro aduce cu el o presiune absolut uriașă, greu de dus pe umerii oricărui antrenor din fotbalul „mare”. Totuși, uneori tensiunea atinge cote alarmante, „șifonând” mediul care să permită creșterea și să contureze calea pentru performanță, atrage atenția Xavi, care a anunțat, recent, că-și va încheia socotelile cu gruparea de pe Camp Nou, la care se află ca antrenor din 2021. 

Guardiola, Valverde și Luis Enrique au întâmpinat aceleași greutăți

„Simţi, în fiecare zi, că nu eşti la înălţimea funcţiei. Li s-a întâmplat tuturor antrenorilor dinaintea mea. Pep (n.r. Pep Guardiola) mi-a spus, i s-a întâmplat lui Valverde (n.r. Ernesto Valverde), l-am văzut pe Luis Enrique suferind”, a explicat Xavi la prima sa conferinţă de presă, de când şi-a anunţat plecarea, care se va petrece la finele lunii iunie.
Fostul mijlocaş, între timp în vârstă de 44 de ani, care a petrecut 17 ani sub culorile blaugrana, a declarat în repetate rânduri că antrenarea echipei din oraşul său natal este „un vis”, după prima sa experienţă în Qatar, doar că, între timp, se adaugă și ideea de „urât” după el. „Trebuie să ne gândim la asta, avem o problemă cu cerinţele acestei poziţii. Am impresia că viaţa mea este în joc în fiecare moment... Anunţul plecării m-a eliberat la nivel personal”, a mai spus antrenorul catalan.
Situația din Primera División este una spectaculoasă pentru iubitorii fotbalului, lupta pentru supremația fiind una intensă. Surprinzătorul lider, în acest moment, este Girona, revelația sezonului, care are un avans de un punct față de Real Madrid, având însă și un meci în plus jucat. Podiumul este completat de Atlético Madrid, care 11 puncte în spatele Gironei, Barcelona fiind pe următoarea poziție, chiar dacă la egalitate. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net