Interzis pe viață, după ce a atacat arbitrul. Ce a putut face un fotbalist

9 martie 2023 10:38   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Un fost purtător al banderolei de căpitan al Siriei, Ahmed Al-Saleh, a primit interdicţie pe viaţă în fotbal, după de a agresat un arbitru, care l-a eliminat în timpul unui meci de fotbal, a anunțat Federația Siriană de Fotbal, citată de Reuters.

Jucătorul a reacționat complet nepotrivit, agresând și scuipând „centralul” partidei, care conta pentru primul eșalon. În vârstă de 33 de ani, fotbalistul echipei Al-Jaish a primit cartonaş roşu, în urma unui fault dur asupra unui adversar de la Al-Wathba, într-o confruntare disputată la începutul lunii februarie. Ceea ce se putea opri acolo și să fi fost socotit „doar” un simplu fault sancționat, ca atare printre multe altele, a degenerat, după ce fotbalistul a reacționat lovindu-l pe arbitru și scuipându-l. Spiritele s-au calmat cu greu, abia după ce jucătorii din ambele echipe au intervenit și l-au temperat pe fotbalistul nervos, însă episodul controversat nu s-a oprit aici și a avut urmări serioase, oferind un exemplu și constituind un precedent pentru comportamentul nesportiv și necivilizat.

Insultat, scuipat și lovit inclusiv la vestiare

Astfel, la o lună distanță, Comisia de Disciplină a federaţiei siriene a consemnat cum cele petrecute - insulte, lovituri, scuipat -, au continuat chiar și după meci, la vestiare. Astfel, reprezentanții federației au decis să ia măsuri drastice și „au dictat” interdicția pe viață din ipostaza de jucător pentru Ahmed Al-Saleh. Mai mult decât atât, Comisia de Disciplină a propus ca acesta să fie dat afară din Organizaţia Federaţiei Sporturilor din Siria, ceea ce ar însemna că n-ar mai putea activa în sport în nicio calitate, inclusiv ca antrenor. Sancțiunile au continuat și în plan financiar, fotbalistul primind o amendă de 1,5 milioane de lire siriene (aproximativ 600 de dolari), fiind penalizat şi clubul Al-Jaish cu 3 milioane de lire siriene, pe fondul insultelor suporterilor către arbitru. Ahmed Al-Saleh debutase la naționala Siriei, în anul 2008, fundașul bifând 54 de meciuri și marcând în două rânduri.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe