Mărturisirea lui Leo Messi: „Barcelona, prima mea opțiune!”

7 decembrie 2023 13:03   Fotbal internațional

Zvonurile au fost confirmate, la câteva luni bune de la dezbatere - Lionel Messi și-ar fi dorit, de fapt, să revină la FC Barcelona, în momentul plecării de la Paris Saint-Germain în fotbalul din Statele Unite ale Americii. 

Într-un interviu acordat revistei americane „Time”, Leo Messi a povestit care a fost situația sa, odată plecat de la campioana Franței: „Am avut mai multe opţiuni pe masă. A trebuit să le analizez şi să reflectez împreună cu familia mea, înainte de a lua decizia de a veni la Miami. Prima mea opţiune a fost să mă întorc la Barcelona, dar nu a fost posibil... Am încercat să revin, dar nu s-a întâmplat. E adevărat că, după aceea, m-am gândit mult să merg în liga saudită. Cunosc ţara şi au creat o competiţie foarte puternică, ce poate să devină un campionat important în viitorul apropiat”, a explicat câștigătorul a opt Baloane de Aur. 

„A fost Arabia Saudită sau Majore League Soccer”

Ca ambasador al turismului pentru Arabia Saudită, a fost o destinaţie care m-a atras, pentru că mi-a plăcut tot ce am vizitat, dar şi datorită creşterii fotbalului în această ţară şi a eforturilor depuse pentru a crea o competiţie de nivel înalt. A fost Arabia Saudită sau MLS şi ambele opţiuni mi s-au părut interesante”, a conchis sud-americanul.
Evaluat la 35 de milioane de euro de către Transfermarkt, Messi îmbracă, în prezent, tricoul lui Inter Miami, echipă cu care a semnat, vara aceasta, un contract valabil până la finele anului 2025. Anterior, campionul mondial a evoluat, în perioada 2021-2023, la Paris Saint-Germain, după ce a lăsat în urmă anii care l-au consacrat la FC Barcelona, club la care a evoluat la toate categoriile de vârstă, până a ajuns la echipa mare în Primera División, devenind unul dintre cei mai populari fotbaliști ai Planetei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe