Mirel Rădoi, out de la Al-Tai, după ce a pierdut în fața lui Cristiano Ronaldo

18 mai 2023 11:12   Fotbal internațional

Patru luni - atât a durat aventura lui Mirel Rădoi la formația Al-Tai, pe care o preluase, la începutul acestui an.

Anunțul echipei clasate pe locul șapte în campionatul intern vine la o zi după înfrângerea suferită în fața grupării lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr, scor 0-2. „A fost un meci între două echipe cu situații diferite. Cu Al-Nassr care luptă pentru titlu și cu noi, care ne-am salvat de la retrogradare și credem că s-a încheiat sezonul. Am simțit ce se va întâmpla în repriza a doua. Știam că Al-Nassr poate înscrie oricând, am simțit. Nu voi accepta o astfel de mentalitate din partea jucătorilor. Dacă jucătorii continuă astfel și arată aceeași lipsă de concentrare, e mai bine să rămână acasă!”, a fost reacția vehementă a românului, care a avut discuții „aprinse” cu clubul și a cerut schimbări radicale la echipă, înainte să se oficializeze despărțirea.

Și-a scăpat echipa de grijile retrogradării

Bilanțul tehnicianului de 42 de ani pe banca tehnică la Al-Tai este de patru victorii, tot atâtea remize și cinci înfrângeri, preluând formația de pe locul nouă, care o predispunea la retrogradare. Cu doar trei meciuri rămase de jucat, până la finele acestui sezon, Al-Tai îl va avea ca „principal” pe Pareto, până de curând unul dintre „secunzii” antrenorului român. De altfel, pe banca tehnică a echipei s-au mai perindat, de-a lungul vremii, potrivit „Adevărul”, Ion Dumitru, Alexandru Moldovan, Doru Isac, Liviu Ciobotariu şi Claudiu Niculescu, iar în fotbalul saudit mai sunt angrenați și Marius Șumudică, la Al-Raed și Cosmin Contra, la Damac FC.
Mirel Rădoi, care a jucat în Arabia Saudită, la Al-Hilal, în perioada 2009-2011, s-a aflat la prima sa experienţă ca antrenor în străinătate, nefiind exclus să rămână în fotbalul de pe aceste meleaguri. Anterior, a pregătit FCSB, echipa naţională de tineret, „naţionala” de seniori a României, precum și pe CS Universitatea Craiova.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe