Manchester City o va înfrunta pe Inter pentru trofeul din Liga Campionilor

Cu Erling Haaland pe teren, Manchester City a reușit să se califice în ultimul act din Liga Campionilor. Lupta pentru marele trofeu, din acest sezon, se va da împotriva lui Internazionale Milano la Istanbul, pe 10 iunie, de la ora 22.00.

image

„Cetățenii” au învins-o, miercuri, pe Real Madrid, cu un scor categoric, 4-0, după ce prima manșă a duelului se încheiase la egalitate, cu 1-1. Pentru calificarea în finală au pus umărul mijlocașul portughez Bernardo Silva ('23, '37), fundașul elvețian Manuel Akanji (76) și vârful argentinian Julián Álvarez ('90+1).
Pentru Manchester City va fi a doua finală de Liga Campionilor, după cea din anul 2021, când Chelsea Londra a reușit să se impună cu 1-0. De altfel, va fi și prima întâlnire dintre formația lui Pep Guardiola și Inter în cea mai galonată competiție intercluburi. De partea cealaltă, pentru gruparea italiană va fi a șasea finală de Liga Campionilor, care are în vitrină și trei trofee din competiție, ultimul cucerit în anul 2010, cu Cristi Chivu pe teren: atunci, italienii au învins-o pe Bayern München cu 2-0.  

Inter, una dintre echipele titrate din Liga Campionilor

Dacă Manchester City îl are pe norvegianul Erling Haaland, care este cel mai bun marcator al său și, totodată, al competiției, cu 12 reușite, Inter se bazează pe golgheterul bosniac Edin Džeko, care a înscris în patru rânduri.  
De-a lungul acestui sezon european de fotbal, Manchester City a trecut de RB Leipzig, Bayern München și Real Madrid, în vreme ce Inter a dispus de FC Porto, Benfica Lisabona și AC Milan. De altfel, Inter e a șaptea cea mai titrată echipă din competiție, aflându-se la egalitate cu Manchester United. De-a lungul istoriei, Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool FC (6), Bayern München (6), FC Barcelona (5) și Ajax Amsterdam (4) sunt singurele echipe care au câștigat de mai multe ori competiția europeană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net