Portarul unei echipe australiene a fost bătut de spectatori, în timpul unui meci

18 decembrie 2022 14:36   Fotbal internațional

Imaginile de la un meci din Australia au făcut înconjurul lumii, după ce portarul uneia dintre echipe a fost lovit de suporterii intrați spontan pe teren, partida fiind imediat suspendată.

Confruntarea dintre Melbourne City și Melbourne Victory, de sâmbătă, din A-League, s-a încheiat prematur din cauza rănirii goalkeeper-ului lui City, Tom Glover, dar și arbitrului partidei, Alex King. Totul s-a petrecut în minutul 22, când potrivit presei locale, fotbalistul gazdelor ar fi aruncat înapoi spre peluza oaspeților o fumigenă dată de suporterii din acea zonă. La foarte scurt timp, câțiva susținători de-ai echipei oaspete au reușit să pătrundă pe teren și s-au îndreptat către portar. Arbitrul a încercat să intervină și să-l protejeze pe fotbalist, însă ambii au fost răniți la nivelul feței, fiind loviți cu o găleată metalică, în mod normal folosită de către pompieri pentru a stinge torțele. 

A părăsit terenul plin de sânge și a ajuns la spital

Urmările au fost serioase, portarul fiind cusut de medicii prezenți la stadion și, apoi, transportat de urgență la spital. În timpul altercației, a mai fost lovit și un cameraman aflat în imediata apropiere. Clubul Melbourne Victory a reacționat oficial la scurt timp și s-a declarat consternat de cele întâmplate, punctând cum „condamnă fără echivoc comportamentul îngrozitor” al spectatorilor de la acea partidă. Cel mai probabil, acesta va pierde meciul la masa verde cu 0-3, partida fiind suspendată în momentul în care gazdele conduceau cu 1-0.

Melbourne City este lider în primul eșalon australian, fiind la două puncte distanță de următoarea clasată, având un bilanț de cinci meciuri câștigate, o remiză și o partidă pierdută. De cealaltă parte, Melbourne Victory se află pe a opta poziție din 12 posibile, cu 10 puncte adunate în șapte meciuri, după trei victorii, un egal și trei înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe