Rămâne în închisoare: decizia din cazul lui Dani Alves, acuzat de viol

28 noiembrie 2023 10:43   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Situația lui Dani Alves se prelungește, fotbalistul brazilian rămânând în închisoare, în ciuda încercărilor repetate ale echipei sale de apărare de a-l elibera. Fostului jucător legitimat la FC Barcelona şi al Paris Saint-Germain, care aşteaptă să fie judecat pentru viol în Spania, i-a fost respinsă cea de-a treia cerere de eliberare provizorie, judecătorul responsabil de cazul său aproximând că riscul de a fugi este prea mare.

La aproape un an de când s-ar fi produs agresiunea sexuală, Tribunalul din Barcelona a decis că Dani Alves va fi judecat pentru viol, aflându-se în închisoare, de la începutul acestui an, după ce a fost acuzat că a violat o femeie în toaleta unui club de noapte din Barcelona, pe 30 decembrie 2022, parchetul spaniol cerând nouă ani de închisoare pentru sud-american. 
Potrivit tribunalului spaniol, declaraţiile victimei şi ale martorilor, precum şi rapoartele de expertiză, au fost elocvente pentru a-l trimite pe brazilian în judecată pentru agresiune sexuală. „La ora actuală, considerăm că există suficiente indicii raţionale pentru a accepta deschiderea procesului în termenele solicitate de ministerul public şi de acuzarea privată”, se arată, însă, în ordonanţa tribunalului.

Și-a schimbat declarația de numeroase ori

Reamintim că Dani Alves se află în arest, încă din 20 ianuarie, răstimp în care și-a schimbat declarațiile de nenumărate ori. Dacă prima dată a susținut ferm că nu o cunoștea pe femeie, în cele din urmă, a admis că a avut o relaţie sexuală cu tânăra care îl acuză, susținând că ar fi fost consimţită, în ciuda indiciilor serioase, care îl incriminează pe fotbalistul brazilian. De-a lungul analizării cazului, presa internațională a consemnat o serie de imagini video, în care se poate observa cum fotbalistul forțează o serie de gesturi intime, pe care femeia le respinge vehement. În urma acuzelor de viol și a schimbării declarațiilor, Dani Alves a fost părăsit de jumătatea sa și a rămas fără echipa de club la care activa.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe