Roberto Baggio, bătut în casă de hoți în timpul meciului Spania - Italia

21 iunie 2024 10:51   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Fostă mare glorie a fotbalului italian, Roberto Baggio (57 de ani) a fost sechestrat în casă împreună cu familia în timpul partidei de o bandă de hoți care i-au golist locuința de bunurile de valoare. Totul, în timpul meciului Spania - Italia, de la EURO 2024.

Primul meci cu adevărat important al Campionatului European, care a opus două super-puteri ale continentului, s-a disputat joi seara. Spania a învins Italia cu 1-0, însă știrea cea mai importantă legată de meci nu a venit din Germania. Fostă mare glorie a fotbalului italian, Roberto Baggio (57 de ani) a fost sechestrat în casă împreună cu familia în timpul partidei de o bandă de hoți care i-au golist locuința de bunurile de valoare. Mai mult, încercând să se lupte cu el, cel care era un adevărat idol al întregii lumi acum 30 de ani a fost rănit la față. Conform presei italiene, un grup de 5 hoţi violenţi a pătruns în vilă și i-a încuiat într-o cameră pe Roberto Baggio și pe familia lui. În acel moment, ei se uitau cu sufletul la gură la meciul Spania – Italia. Când i-a văzut în casă, Baggio nu a mai ținut cont de nimic și s-a luat la bătaie cu răufăcătorii. Numai că unul dintre ei l-a lovit la faţă cu vârful unei arme, provocându-i o rană adâncă. Fostul internaţional şi membrii familiei sale au fost închişi apoi într-o cameră a a locuinţei lor din Altavilla Vicentina (Vicenza), timp de 40 de minute, mai informează Agerpres.

Jaful asupra familiei lui Roberto Baggio a început în timpul reprizei secunde 

Conform poliției, jaful a început în același timp cu repriza a doua a partidei și toate camerele au fost devastate în căutarea bunurilor de valoare. Au fost furate ceasuri, bijuterii şi bani, fără să poată fi stabilită deocamdată valoarea totală a prejudiciului. Când fotbalistul şi-a dat seama că hoţii au plecat, a spart uşa camerei în care era închis cu familia sa şi i-a sunat imediat pe carabinieri, care au ajuns imediat la vilă şi au luat înregistrările camerelor de supraveghere pentru a le analiza. La spital, fostului jucător i-au fost aplicate mai multe puncte de sutură la rana de la frunte. Restul familiei sale nu a suferit leziuni, fiind marcată însă de violenţa tâlharilor, conform aceleiaşi surse.

Alintat "Il Divino Codino" de suporterii italieni, Roberto Baggio a cucerit Balonul de Aur în 1993, când câştigat Cupa UEFA cu Juventus. El a marcat 27 de goluri în 56 de meciuri disputate în tricoul selecţionatei Italiei, cu care a disputat finala Cupei Mondiale din 1994, pierdută la loviturile de departajare în faţa Braziliei. El a ratat un penalty, trimițând mingea peste poartă.

În ceea ce privește meciul, Spania s-a impus cu 1-0, grație unui autogol marcat de Calafiori, în minutul 50. Scorul, însă, este prea mic pentru diferența de valoare de pe teren, în favoarea spaniolilor. Aceștia s-au și calificat matematic în optimile de finală.

Mai multe