Naționala, înainte de meciul doi de la EURO2024: „Suntem Generaţia de Suflet”

Ultima actualizare:

Unul dintre jucătorii „aruncați” pe teren de către Edward Iordănescu în victoria reușită de România în fața Ucrainei, luni, 3-0, în grupele EURO 2024, a povestit cum a trăit triumful „tricolorilor” și ce așteptări are de la următoarea partidă, împotriva Belgiei.

Adrian Rus (dreapta) a evoluat un sfert de ceas în meciul cu Ucraina (FOTO: Sportpictures)
Adrian Rus (dreapta) a evoluat un sfert de ceas în meciul cu Ucraina (FOTO: Sportpictures)

Într-o conferință de presă organizată marți, Adrian Rus a declarat că fotbaliștii români care evoluează la turneul final din Germania pot fi numiți „Generaţia de Suflet”, aşa cum a spus și selecționerul despre actuala națională. 

„La imn mi-au dat lacrimile”

„Ne bucurăm că am câştigat primul meci! Acesta a fost scopul. A fost incredibil după meci, am visat la aşa ceva. Mă bucur enorm pentru suporteri şi sper ca în continuare să le aducem bucurii. A fost o surpriză că a câştigat Slovacia cu Belgia, fotbalul este imprevizibil şi sper ca şi noi să facem un meci bun şi să-i învingem pe belgieni. Pot spune că va fi greu. Și până acum a fost o presiune, dar până acum am surprins. Dacă mi-ar fi spus cineva că batem cu 3-0 Ucraina, aş fi crezut. Sunt mai emotiv, nu vorbesc prea mult, dar când intru pe teren nu am frică de nimic! Euforia a fost mare după meci, dar acum trebuie să fim echilibraţi, conştienţi că am câştigat doar primul meci din grupă şi să tratăm toate meciurile cu seriozitate. Când ai 40.000 de suporteri în spate, e greu să ne învingă cineva! După cum intrăm pe teren, la fiecare meci, cu sufletul, cu spiritul de echipă, cu unitate, putem să o numim Generaţia de Suflet. Punem mult suflet la fiecare meci, sper să se vadă”, a declarat Rus, jucătorul de 28 de ani povestind și cum a trăit meciul cu Ucraina, unde a evoluat începând din minutul 75, înlocuindu-l pe Marius Marin: „La imn mi-au dat lacrimile! Înainte să ieşim pe teren, Mister ne-a spus că meciul în tribune e deja câştigat. Zidul galben din spatele porţii mi-a dat o energie incredibilă, am făcut multe sprinturi, înainte să intru în teren”.
România face parte din Grupa E a turneului final, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar țara noastră mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net