Reacții din presa internațională, după succesul României. Urmează Belgia

Ultima actualizare:

Începutul în forță consemnat de România la EURO 2024, acolo unde a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupe, a ajuns în presa internațională.

Răzvan Marin (stânga) a pus umărul la victoria României cu Ucraina (FOTO: EPA)
Răzvan Marin (stânga) a pus umărul la victoria României cu Ucraina (FOTO: EPA)

Cu toate că ucrainenii erau văzuți favoriți, lotul acestora fiind de patru ori mai valoros decât al României, „tricolorii” nu s-au lăsat descurajați și au câștigat o partidă care s-ar putea dovedi a fi foarte importantă în „economia” calificări mai departe de grupe. Rezultatul selecționatei lui Edi Iordănescu a avut „ecou” și în presa internațională, jurnaliștii belgieni trăgând un semnal de alarmă despre ce urmează la Campionatul European din Germania. „Prima surpriză de la EURO: România a zdrobit Ucraina”, a notat Walfoot, adăugând că „Au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. (...) Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”.

Situație complicată în grupa României de la EURO2024. „Tricolorii” sunt lideri

Țara noastră face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar România mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. România este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției.   
Totuși, situația se complică în grupa României, acolo unde Slovacia a învins Belgia, tot luni, cu 1-0. Belgienii vor înfrunta România, așadar, mult mai montați de eșecul din primul meci. Deocamdată, în clasamentul Grupei E conduce România, cu trei puncte (golaveraj 3-0), urmată de Slovacia, tot trei puncte (golaveraj 1-0), Belgia e pe trei, iar Ucraina pe patru, ambele cu nici un punct acumulat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net