România „zburdă” în Liga Națiunilor: a învins Cipru, bifând a treia victorie

12 octombrie 2024 20:53   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

România „a defilat” în cel de-al treilea meci al său din sezonul actual de Liga Națiunilor, „tricolorii” învingând Cipru, în deplasarea din Larnaca, sâmbătă, cu 3-0. Pentru selecționata țării noastre urmează un nou meci important, de data aceasta cu Lituania, marți, de la ora 21.45, pe Antena1.

Cu stadionul plin cel puțin pe jumătate de susținători români, fotbaliștii lui Mircea Lucescu „au zburdat” pe teren - Dennis Man a fost cel care „a spart gheața”, înscriind în minutul 16, ca nouă minute mai târziu Răzvan Marin să transforme un penalty și să mărească, astfel, diferența pe tabelă și, în fine, Radu Drăgușin, a punctat pentru 3-0 ('36). Intrat pe teren spre finele meciului, în locul lui Dennis Man, în minutul 72, Ianis Hagi a reușit să înscrie ('87), doar că golul său a fost imediat anulat pe motiv de offside. România își consolidează poziția de lider din grupa sa de Liga Națiunilor, având maximum de puncte, nouă din trei meciuri și fiind urmată de Kosovo (6p), Cipru (3p) și Lituania (0p).

Liga Națiunilor, „cheia” spre Campionatul Mondial 2026

Liga Națiunilor rămâne o competiţie cu o miză uriașă pentru România, dat fiind faptul că o eventuală clasare pe primul loc poate facilita drumul spre barajul Campionatului Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Regulamentul prevede că la barajul turneului final vor ajunge 16 echipe naționale din Europa, după cum urmează: 12 care vor termina pe locul doi în preliminarii și cele mai bine clasate patru reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile unul sau doi în grupele din preliminariile CM 2026.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe