Stanciu, autorul „Golul anului”. Ce înseamnă pentru el calificarea la EURO

17 ianuarie 2024 10:26   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Căpitanul naţionalei Nicolae Stanciu a primit din nou trofeul „Golul Anului 2023”, purtătorul banderolei de căpitan al echipei naționale aflându-se în ultimele zile libere, înainte de plecarea în cantonament cu echipa de club. Mijlocașul a câștigat distincția, în urma votului publicului, povestind cu acest prilej ce înseamnă calificarea României la EURO2024

Cel mai frumos gol al anului, aşa cum au votat iubitorii „sportului rege”, a fost cel marcat de Nicolae Stanciu, din lovitură liberă, în partida cu Andorra, din preliminariile EURO 2024. „Mă bucur că reuşita mea a fost votată golul anului, este pentru a treia oară când se întâmplă acest lucru, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat”, a spus mijlocaşul naţionalei, care a mai punctat într-un interviu oferit pentru FRF TV care este succesul tricolorilor: „comunicarea e cheia, relaţia bună între noi, vorbim despre orice, luăm deciziile împreună ca să fie bine pentru întreg grupul”.

Cum a comentat transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur

„Anul 2023 a fost cel mai bun din carieră datorită acestei calificări. A fost singurul meu obiectiv. Am reuşit o performanţă istorică, nu am pierdut niciun meci! Văd că multă lume iubeşte naţionala şi sper să facem ceva frumos la EURO2024. Mai am timp două-trei zile de relaxare şi îmi petrec timpul cu soţia şi fetele, pentru că apoi iar voi fi departe de ele”, a spus fotbalistul, adăugând despre adversarii țării noastre că alcătuiesc „o grupă accesibilă”.
„Cred că este extraordinar pentru fotbalul nostru, i-am trimis un mesaj, l-am felicitat, i-am spus să rămână la fel. Sunt convins că va face faţă şi se va impune ca titular la Tottenham. Cred că trebuie să fie un exemplu pentru cei tineri”, a concluzionat Nicolae Stanciu, referindu-se la transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham Hotspur. 
România a fost repartizată în Grupa E de la competiția europeană, alături de Belgia, Slovacia, plus câștigătoarea play-off-ului B - semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina vs. Ucraina și Israel vs. Islanda). EURO2024 se va desfășura în perioada 14 iunie-14 iulie, fiind cea de-a XVII-a ediție și va fi găzduită de Germania, în nu mai puțin de 10 orașe: Berlin, , Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt pe Main, Gelsenkirchen, Köln, Leipzig, Hamburg, München și Stuttgart.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe