VIDEO: Coechipierii lui Ianis Hagi s-au dat la o parte, ca adversarii să înscrie

13 februarie 2023 8:13   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Moment rar întâlnit în fotbalul profesionist: antrenorul formației Glasgow Rangers le-a spus fotbaliștilor săi să se dea la o parte din calea adversarilor pentru ca aceștia să poată marca!

Michael Beale, antrenorul principal al scoțienilor de la Glasgow Rangers, a fost protagonistul celui mai fait-play moment din fotbalul mondial al ultimilor ani. Totul s-a întâmplat în partida din optimile de finală ale Cupei Scoției, în care Rangers, formația la care Ianis Hagi a fost pentru prima dată titular după 13 luni, a întâlnit-o pe Partick Thistle.

În minutul 71, după o accidentare a jucătorului celor de la Rangers, Malik Tillman, coechipierii săi au trimis mingea în aut. Oaspeții, fair-play, au vrut să le paseze mingea gazdelor într-o zonă neutră, numai că Tillman s-a ridicat de pe gazon, l-a deposedat pe fundașul advers care se pregătea să degajeze și a înscris, scorul devenind 2-1 pentru Glasgow Rangers! Imediat s-a iscat o bătaie generală, adversarii acuzându-l că a trișat și că a încălcat regulile bunei cuviințe în fotbal. A fost momentul în care antrenorul gazdelor, Michael Beale, a intervenit și și-a arătat caracterul. A chemat la marginea terenului câțiva jucători și le-a indicat ”schema” următoare: să se dea toți la o parte, astfel încât adversarii să înscrie la prima acțiune și scorul să redevină egal, așa cum era înaintea momentului penibil oferit de jucătorul său mult prea ambițios.

Și așa s-a întâmplat, fiind pentru prima dată la un asemenea nivel când un jucător pleacă de la centrul terenului și înscrie în poarta adversă. Până la urmă, Glasgow Rangers a câștigat meciul cu 3-2 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Scoției, însă indiferent de ce va face în continuare, toată lumea își va aduce aminte de gestul antrenorului său, care, de altfel, a fost felicitat de tehnicianul echipei adverse imediat după luarea deciziei.

Mai multe