Cotele fotbaliștilor români s-au prăbușit după ultimele prestații

Ultima actualizare:

Fără neapărată legătură cu evoluția sub orice critică din Muntenegru, unde au pierdut cu scorul de 2-0, internaționalii români au mai primit o lovitură puternică: le-au scăzut foarte mult cotele pe site-ul transfermarkt.com. Liderul rămâne totuși Răzvan Marin, de la Cagliari.

Răzvan Marin a rămas liderul cotelor fotbaliștilor români (FOTO: EPA)
Răzvan Marin a rămas liderul cotelor fotbaliștilor români (FOTO: EPA)

Răzvan Marin a fost titular în ultimul sezon la Cagliari, dar rezultatele slabe obținute de formația de club, care a retrogradat în Serie B, precum și lipsa victoriilor de la naționala României au făcut ca evaluarea lui să fie mult mai slabă acum decât în urmă cu șase luni. Astfel, cota lui a ajuns la 12 milioane de euro, cu două mai puțin decât era în urmă cu o săptămână, de exemplu.Chiar și așa, el a rămas liderul jucătorilor români. Pe locul secund se află Alexandru Cicâldău, care a ajuns la o cotă de 7,5 milioane de euro, cu jumătate de milion mai puțin decât avea până acum. Jucătorul legitimat la Galatasaray a plătit tribut rezultatelor slabe ale echipei de club în campionatul Turciei.

Ianis Hagi, în premieră pe podiumul cotelor

Accidentat din iarnă, Ianis Hagi a rămas la aceeași cotă, de 7 milioane, prinzând în premieră pentru el podiumul, dar nu pentru că a făcut el ceva special, ci pentru că au picat jucători aflați în fața lui. Astfel, pe poziția a patra îl găsim pe cel care anul trecut părea că va ataca prima poziție, Dennis Man. Titular cu intermitențe la divizionara secundă italiană Parma, el a pierdut 1,5 milioane de euro din valoare, ajungând să fie cotat acum la 6,5 milioane, iar perspectivele de creștere sunt destul de slabe. E urmat de Nicolae Stanciu, al cărui transfer din Cehia în China a fost taxat de specialiști. El a ajuns să valoreze acum 5,5 milioane de euro, cu 1,5 mai puține decât în iarnă. La egalitate cu el se află alți trei jucători. Cel mai avantajat este mijlocașul FCSB, Darius Olaru, pe care prestațiile senzaționale din acest an de la formația bucureșteană l-au propulsat în Top 10 jucători români, cu o cotă mai mare cu 1,5 milioane de euro față de anul trecut. Coechipierul său de la FCSB, Florin Tănase, a rămas la 5,5 milioane de euro, cei doi fiind cel mai bine cotați jucători din campionatul intern. La valoarea lui a ajuns și Valentin Mihăilă, al cărui pas înainte care părea a fi împrumutul de la Parma la Atalanta a însemnat de fapt un salt înapoi cu jumătate de milion de euro.

Octavian Popescu, unul dintre puținii care au crescut în ierarhia cotelor

Pe locul 9 în ierarhia celor mai bine cotați jucători români se află Alexandru Mitriță, ale cărui evoluții când slabe, când bune la PAOK Salonic, i-au bulversat atât pe specialiști încât i-au lăsat cota neschimbată: 5 milioane de euro. Top 10 este încheiat de doi jucători din Liga 1. Fundașul campioanei, CFR Cluj, Andrei Burcă, a primit 300.000 de euro în plus la cotă și a ajuns la 4 milioane, el fiind la egalitate cu copilul teribil al fotbalului autohton, Octavian Popescu. Acesta a crescut nu mai puțin de un milion de euro în patru luni și a ajuns și el la patru milioane. Departe de cele 50 cu care vrea să-l vândă patronul său, Gigi Becali, dar nu se știe niciodată de unde sare iepurele sau de unde vine oferta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net