Românca faimoasă ce i-a schimbat destinul lui Celine Dion: „Îmi doream să fiu ca ea”

7 octombrie 2024 6:27   Vedete
Ultima actualizare:

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, lumea întreagă a asistat la un moment istoric – Nadia Comăneci, gimnasta româncă de doar 14 ani, a obținut primul 10 perfect din istoria gimnasticii. În acea zi, nu doar sportul a fost transformat, ci și viețile celor care priveau, printre care și o mică fetiță canadiană pe nume Celine Dion.

„Urmăream Jocurile Olimpice și ea aproape că mi-a schimbat destinul”  

Celine, care avea doar opt ani la vremea aceea, a urmărit performanța remarcabilă a Nadiei cu ochii unui copil impresionat de forță, grație și perfecțiune. Acest moment a inspirat-o profund și a influențat modul în care a privit munca, disciplina și succesul.

„Urmăream Jocurile Olimpice și ea aproape că mi-a schimbat destinul”, a mărturisit mai târziu Celine Dion pentru publicația Las Vegas Review-Journal. „Am iubit atât de mult puterea ei, dedicația și munca grea pe care a depus-o. Îmi doream să fiu ca ea. Nu era vorba doar de gimnastică, ci de întreaga ei atitudine și înfățișare”.

Pentru micuța Celine, Nadia Comăneci nu era doar o campioană la gimnastică. Era simbolul a ceea ce se poate obține prin perseverență și determinare. Deși visurile Celinei nu s-au îndreptat către gimnastică, mesajul implicit al performanței Nadiei – acela că excelența este posibilă prin muncă și dedicare – a rămas gravat în inima artistei.

Întâlnirea dintre Celine Dion și Nadia Comăneci

Două decenii mai târziu, Celine Dion avea să își întâlnească idolul din copilărie. În 1996, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Atlanta, unde artista se pregătea să interpreteze o piesă la ceremonia oficială de deschidere, visul său s-a împlinit. Se afla în camera de hotel alături de soțul și managerul său, Rene Angelil, când cineva a bătut la ușă.

Am deschis ușa și... ea era chiar acolo. M-a dat gata!”, a spus Celine Dion. Nadia Comăneci, gimnasta care i-a marcat copilăria, era în fața sa. Rene Angelil aranjase această întâlnire surpriză, iar momentul a fost filmat, captând emoția autentică a întâlnirii dintre cele două femei extraordinare.

Acest moment nu a fost doar o simplă întâlnire între o gimnastă legendară și o cântăreață faimoasă, ci o celebrare a puterii inspirației și a visurilor împlinite. Nadia Comăneci, prin dedicarea și talentul său, a influențat generații întregi, iar povestea ei este un exemplu strălucitor al felului în care excelența poate schimba vieți – chiar și dincolo de lumea sportului.

Celine Dion continuă să-și amintească cu emoție de acest episod și de modul în care românca Nadia Comăneci a reușit să îi inspire drumul spre succes. Performanța Nadiei de la Montreal rămâne un punct de reper în istoria sportului și un simbol al posibilităților nelimitate care se deschid atunci când muncești cu pasiune și credință în propriile forțe.

Mai multe