Cum a ajutat-o pe Mădălina Céline Coca, finalista de acum 5 ani de la Vocea României, participarea la acest show: „A reprezentat un moment crucial în viața mea”

Ultima actualizare:

Mădălina Céline Coca (36 de ani), o artistă pasionată și talentată în lumea muzicii, a povestit în exclusivitate pentru Click.ro cum a ajutat-o în carieră participarea de acum 5 ani de la Vocea României, show în care a reușit să ajungă până în finală. Mădălina ne-a dezvăluit cum a descoperit dragostea pentru muzică încă din copilărie și cum a transformat această pasiune într-o carieră de succes.

Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva personală
Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva personală

Originea talentului său muzical are rădăcini puternice în familie, iar Mădălina recunoaște influența profundă a bunicii sale materne, o mare pasionată de artă și muzică.

Întrebată despre provocările industriei muzicale din România, Mădălina subliniază importanța combinației de talent, muncă asiduă, promovare și networking, subliniind totodată rolul norocului și al oportunităților în ascensiunea în această industrie competitivă.

Participarea sa la Vocea României a fost un moment de cotitură în cariera ei, determinând-o să se întoarcă în România pentru a se dedica exclusiv muzicii. De atunci, Mădălina a fost implicată în numeroase proiecte muzicale, lansând piese originale și colaborând cu artiști din întreaga lume.

„M-am reîntors în România pentru a mă dedica 100% muzicii"

Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva.
Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva.

Când și cum v-ați decis că vreți să faceți muzică? Care este prima amintire pe care v-o amintiți legată de muzică?
Am fost fascinată de muzică încă de mică și am descoperit că îmi place să cânt la vârsta de 12 ani. Îmi amintesc cu plăcere de prima oară când am cântat pe scenă în cadrul unei serbări la școală și toată lumea m-a aplaudat. A fost un sentiment de nedescris.

De-a lungul timpului, pasiunea mea pentru muzică s-a dezvoltat, câțiva ani mai târziu, aveam să devin solistă în cadrul Corului „Carmina Tenera” de la Palatul Național al Copiilor din București. Am participat la numeroase emisiuni TV, concursuri și festivaluri unde am obținut premii.

Ulterior, dorința de a face muzică a devenit din ce în ce mai puternică, astfel încât, după experiența din cadrul concursului Vocea României (unde am ajuns până în finală acum 5 ani), m-am întors în România pentru a mă dedica 100% muzicii. Înainte de această experiență am trăit 10 ani în Paris unde am avut mai multe colaborări muzicale.

Ați moștenit talentul din familie?
Cred că am moștenit talentul de la bunica mea maternă, pe care o port cu drag în inimă. Ea era foarte înclinată spre activitățile artistice. Casa ei era un adevărat sanctuar al artei, plină de tablouri pictate sau brodate de ea. Desena, scria poezii, cânta și confecționa haine.

În camera ei, radioul era mereu deschis, iar eu mă bucuram să ascult muzică alături de ea, de exemplu, împreună am descoperit pentru prima dată vocea minunată a lui Céline Dion, idolul meu. Bunica a avut cu siguranță o influență importantă asupra mea. Și mama mea împărtășește această pasiune pentru muzică și are chiar o ureche muzicală foarte fină.

Ce studii aveți?
Am obținut diploma de licență în Administrarea Afacerilor (în limba franceză) în cadrul Academiei de Studii Economice din București și diploma de licență în Drept la Universitatea Spiru Haret. Ulterior, am continuat studiile cu un master în Administrarea Afacerilor (în limba franceză) în București și un master în Finanțe, Bănci și Piețe Financiare în cadrul Universității Paris X, Franța.

În domeniul muzical, am urmat cursurile școlii de muzică „Compania de Artiști Dorian’s Art” sub îndrumarea profesoarei de canto Dana Dorian. Pe parcursul celor 10 ani cât am locuit în Paris, am urmat cursuri de canto la Conservatorul Maurice Ravel, sub îndrumarea profesoarei de canto Jasmine Roy, coach vocal la renumita emisiune franceză Star Academy.

Cât este de greu să reușiți în muzică în România, cât de multă muncă stă în spatele unui succes, cât noroc și ce alte ingrediente mai sunt necesare?
Reușita în industria muzicală din România, la fel ca în orice altă parte a lumii, poate fi o provocare. Cred că este o combinație de talent, muncă asiduă, promovare, networking, dar este și despre noroc și oportunități. Munca asiduă și dedicarea sunt esențiale pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și pentru a te face remarcat în industrie, în timp ce promovarea și construirea unor relații solide pot ajuta la creșterea notorietății. Dar adaptabilitatea la schimbările din industrie și uneori norocul în întâlnirea cu oportunități pot contribui, de asemenea și de multe ori sunt cruciale. Din punctul meu de vedere, succesul în muzică necesită o combinație de factori, iar perseverența și pasiunea sunt cheia în acest drum dificil.

„Participarea la Vocea României a reprezentat un moment crucial în viața mea"

Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva.
Mădălina Céline Coca. Foto: arhiva.

Cum v-a ajutat Vocea României în cariera dvs. de muzician? Sunt și minusuri pe care vi le-a adus acest talent show?
Participarea la Vocea României a reprezentat un moment crucial în viața mea, determinându-mă să renunț la cariera în finanțe pe care o construisem în Paris și să mă întorc în România pentru a mă dedica în întregime domeniului muzical. A fost un declic pentru a încerca această reconversie profesională și am început de la zero în industria muzicală, cu toate provocările ce le implică.

Acum, sunt antreprenor, propriul meu manager și mă ocup de toată partea de organizare a evenimentelor și concertelor la care cânt alături de trupa mea, dar și de toată partea administrativă (marketing, promovare, management etc.).

Participarea în finala concursului Vocea României mi-a oferit o șansă de a mă face cunoscută publicului larg, oferindu-mi expunere mediatică. Cu toate acestea, este adevărat că succesul obținut în cadrul emisiunii nu garantează neapărat succesul pe termen lung în industria muzicală. Consider că participarea mea în cadrul emisiunii este o carte de vizită valoroasă, dar este necesară o muncă susținută și o abordare strategică pentru a-ți construi o carieră solidă în industria muzicală. Este păcat că nu sunt mai multe oportunități organizate pentru tinerii artiști după participarea lor în cadrul emisiunii, cum ar fi concerte, turnee sau sprijin pentru a-și continua cariera muzicală. În final, depinde de fiecare artist să lupte și să își croiască propriul drum în această industrie competitivă.

Ce planuri de viitor aveți?
Unul dintre obiectivele mele  este să îmi dezvolt cariera ca artist independent. În prezent, mă concentrez pe crearea unei noi piese originale, inspirată din experiențele și emoțiile mele personale. Aștept cu nerăbdare momentul în care voi putea să o împărtășesc cu voi si sper că va rezona cu cei care o ascultă.

În același timp, sunt implicată în dezvoltarea proiectului nostru de cover-uri alături de trupa mea de muzicieni talentați, The Cabarets. Lucrăm împreună pentru a oferi reinterpretări autentice ale unor piese celebre, aducându-le o notă personală și creativă.

Ce colaborări ați avut după Vocea României?
În primul rând, am început cariera mea de artist independent, lansând în acest timp trei piese originale. În 2020, am debutat cu piesa mea „Lume, lume”, realizată în colaborare cu Studio 66 Records și Wired Music. Ulterior, în timpul pandemiei, am compus și am scris o piesă în limba engleză în colaborare cu DJ Enka din Spania, numită „Survivor”, lansată cu sprijinul celebrei case de discuri „Blanco y Negro Music” din Spania. Apoi, în 2022, am lansat a treia mea piesă, „Vocea Mea”, în colaborare cu Quna Music și cu casa de discuri MediaPro Music.

De asemenea, mă simt onorată că am fost invitată specială la ediția „Vocea României Reuniunea”, unde am avut ocazia să cânt din nou în duet cu Andra, antrenorul meu din cadrul emisiunii. În plus, ulterior, am participat la proiectul jingle-ului din cadrul emisiunii „Românii au Talent” și sunt extrem de mândră că am fost selectată să fac parte dintre vocile care au înregistrat această piesă.

Pe de altă parte, am format propria mea trupa de muzicieni, cu care am susținut mai multe concerte în colaborare cu Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Teatrul Elisabeta, Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian”, Berăria H, True Club, The Pub Universității și am concertat la numeroase evenimente private și corporative.

„Drumul către succes în muzică poate fi dificil și plin de obstacole"

Cât de multă muncă presupune muzica, cât exersați într-o zi?
Cât de mult exersez într-o zi poate varia considerabil în funcție de programul din ziua respectivă, de alte angajamente și de alte aspecte ale vieții mele. Având în vedere că sunt antreprenor și îmi gestionez singură propria afacere în domeniul muzical, timpul meu este împărțit între sarcinile administrative/ manageriale și partea practică legată de muzică propriu-zis. Însă îmi găsesc timp pentru practică și creație cel puțin câteva ore zilnic, prin studiu individual cât și participarea la repetiții cu întreaga trupă.

Care este cel mai mare succes și cel mai mare eșec de până acum și ce ați învățat din ele?
Wow, cu întrebarea aceasta, este pentru prima oară când mă gândesc să clasific  întâmplările vieții mele în succesuri și eșecuri. Îmi este dificil să-ți ofer niște exemple concrete. Sunt fericită că pot să-mi dedic timpul muzicii și să trăiesc din pasiunea mea. Abordez fiecare experiență cu o minte deschisă și încerc să extrag lecții unice și valoroase din fiecare. Cred că este important să folosim experiențele noastre pentru a ne dezvolta și a ne îmbunătăți, și să fim receptivi la procesul de învățare și creștere personală în fiecare etapă a vieții noastre.

Ce sfaturi aveți pentru cineva care se află la început de drum în muzică?
L-aș sfătui să înceapă cu pasiune și răbdare, căci este o călătorie lungă și plină de provocări. Este important să ai pasiune pentru ceea ce faci și să fii pregătit să investești timp și efort în dezvoltarea ta ca artist. L-aș sfătui să învețe și să exerseze în mod constant, să experimenteze și să fie creativ pentru a-și găsi propria voce în muzică. De asemenea, să știe că e important să își construiască o prezentă online în social media. Să fie perseverent și încrezător, drumul către succes în muzică poate fi dificil și plin de obstacole. Fiecare artist are propriul său drum unic în muzică, e important să rămâi dedicat și să te bucuri de calătoria ta în lumea minunată a muzicii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Marina Almășan
banner daniel pavel png
image png
Celine Dion si Rene Angelil, la 9 ani de la moartea lui   Facebook jpg
image png
leonard doroftei si monica jpg
banner marina almasan jpg
Maia Morgenstern 1(1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net