Lumea muzicii e în doliu! Andrew Fletcher, fondatorul trupei Depeche Mode, a murit

26 mai 2022 20:45   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Zi neagră pentru lumea muzicii. Andrew Fletcher, membrul fondator al trupei electronice britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de trupa Depeche Mode printr-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Suntem șocați și copleșiți de o profundă tristețe din cauza morții subite a prietenului nostru drag, membru al familiei, și coleg de trupă, Andy „Fletch” Fletcher.”

Citește și Doliu în cetatea filmului! Legendarul actor, Ray Liotta, a murit la 67 de ani

Formată în Basildon la sfârșitul anilor 1970, trupa a avut 14 albume de studio în top zece în Marea Britanie și s-a bucurat de un succes extraordinar în topurile internaționale cu cântece precum Enjoy The Silence, Personal Jesus și Just Can’t Get Enough.

Trupa și-a exprimat regretul profund față de pierderea neașteptată a colegului lor de trupă. 

Citește și Cine a fost Vangelis. Viața celebrului compozitor, care a murit la 79 de ani

„Fletch a avut într-adevăr o inimă de aur și a fost mereu acolo când aveai nevoie de sprijin. Era un extraordinar partener de conversație, care făcea glume bune și alături de care puteai savura o halbă rece de bere. Inima noastră este alături de familia lui și vă rugăm să-l păstrați în gând și să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă.

Cum a format Andrew Fletcher trupa Depeche Mode

Fletcher s-a născut în 1961 la Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound, alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, aceștia și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar trupa a continuat să se bucure de o serie de hituri de la începutul anilor '80.

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format trupa Yazoo și apoi Erasure, Gore a devenit compozitorul șef și, odată cu adăugarea lui Alan Wilder, sunetul trupei a devenit mai întunecat, mai gotic. Au continuat să se bucure de un succes internațional uriaș la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90.

Fletcher a apărut pe toate albumele de studio ale Depeche Mode până în prezent, inclusiv Songs Of Faith And Devotion în 1993 și Ultra în 1997, ambele au ajuns pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie.

Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe