Doliu în muzica românească! A murit Raul Cârstea, o legendă a folk-ului

Ziua de vineri a adus o veste amară în muzica românească, după ce Raul Cârstea s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Era unul dintre cei mai celebri cântăreți de muzică folk din țara noastră.

image
Raul Cârstea s-a stins din viață. Foto: Facebook/Zoia Alecu

A murit Raul Cârstea, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk. „Mai rar așa un suflet deosebit”

Raul Cârstea s-a stins din viață vineri, 29 aprilie. Cumplita veste a fost primită cu multă tristețe de un fost coleg de scenă al lui Raul, Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus. M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de cînd am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne!Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis pe Facebook cântăreața Zoia Alecu.

Cine a fost Raul Cârstea? Artistul s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani

Raul Cârstea a devenit un nume emblematic al muzicii folk. A debutat la Cenaclul Flacăra în 1982. De-a lungul carierei muzicale, artistul a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

Chitaristul și compozitorul a cântat o lungă perioadă alături de Constantin Neculae în duetul Andante. În ultimii ani, a participat la multe festivaluri și tabere folk alături de celebrul chitarist Adi Manolovici.

,,Am debutat în Cenaclul Flacăra în 1982, şi, la un moment dat, într-un articol, domnul Păunescu a scris așa despre mine: «Se află pe gardul dintre Tudor Gheorghe şi Victor Socaciu». Am fost fericit când am reuşit să cad de acolo”, povestea, într-un interviu, Raul Cârstea.

Anul acesta, artistul ar fi împlinit 40 de ani de la debutul său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub andreea antonescu png
image jpeg
Lia Bugnar
hororoscop jpg
Alessia Raiciu 3 webp
laura cosoi
Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra a născut jpg
cub cheating wife png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
Ana Maria Alessandra Păcuraru Dobra a născut jpg
laura cosoi
image jpeg
cub andreea antonescu png
image png