Doliu în muzica românească! A murit Raul Cârstea, o legendă a folk-ului

Ziua de vineri a adus o veste amară în muzica românească, după ce Raul Cârstea s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Era unul dintre cei mai celebri cântăreți de muzică folk din țara noastră.

Raul Cârstea s-a stins din viață. Foto: Facebook/Zoia Alecu
Raul Cârstea s-a stins din viață. Foto: Facebook/Zoia Alecu

A murit Raul Cârstea, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk. „Mai rar așa un suflet deosebit”

Raul Cârstea s-a stins din viață vineri, 29 aprilie. Cumplita veste a fost primită cu multă tristețe de un fost coleg de scenă al lui Raul, Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus. M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de cînd am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne!Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis pe Facebook cântăreața Zoia Alecu.

Cine a fost Raul Cârstea? Artistul s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani

Raul Cârstea a devenit un nume emblematic al muzicii folk. A debutat la Cenaclul Flacăra în 1982. De-a lungul carierei muzicale, artistul a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

Chitaristul și compozitorul a cântat o lungă perioadă alături de Constantin Neculae în duetul Andante. În ultimii ani, a participat la multe festivaluri și tabere folk alături de celebrul chitarist Adi Manolovici.

,,Am debutat în Cenaclul Flacăra în 1982, şi, la un moment dat, într-un articol, domnul Păunescu a scris așa despre mine: «Se află pe gardul dintre Tudor Gheorghe şi Victor Socaciu». Am fost fericit când am reuşit să cad de acolo”, povestea, într-un interviu, Raul Cârstea.

Anul acesta, artistul ar fi împlinit 40 de ani de la debutul său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net