Spune-mi ce muzică asculți ca să-ți spun cine ești!

Muzica este un element puternic care ne ajută să accesăm informații despre noi înșine. Două studii recente oferă o nouă perspectivă asupra modului în care melodiile preferate sunt strâns conectate cu personalitatea noastră.

Spune-mi ce muzică asculți ca să-ți spun cine ești!
Spune-mi ce muzică asculți ca să-ți spun cine ești!

Muzica este legată de dorința noastră de a comunica, de a spune povești și de a împărtăși valori unul cu celălalt și are rădăcini adânci în culturile umane timpurii.

Un studiu recent pe șase continente, cu peste 350.000 de participanți, a arătat că tipurile de personalitate sunt legate de anumite preferințe muzicale.

Citește și Topul celor mai narcisiste zodii. Ei sunt cei mai dificili parteneri de viață!

În timpul studiului, oameni din peste 50 de țări și-au auto-raportat plăcerea față de 23 de genuri muzicale diferite, completând și un chestionar de personalitate. O a doua evaluare a presupus ca participanți să asculte scurte fragemente de muzică din 16 genuri și subgenuri diferite ale muzicii occidentale și să le clasifice. Studiul a fost publicat în Journal of Personality and Social Psychology în februarie.

Ce fel de personalitate ai dacă asuculți Beyonce sau J.Lo

Muzica s-a încadrat în cinci categorii principale de stil. Rock, R&B și muzică contemporană pentru adulți, inclusiv versuri romantice și ritmuri lente, dar și genuri muzicale mai „intense”, precum punk, rock clasic, heavy metal și power pop.

Celelalte categorii au mai inclus muzică contemporană, adică electronică optimistă, rap, latino și euro-pop, muzică sofisticată cum ar fi cea clasică, opera, jazz-ul și muzica nepretențioasă, precum muzică relaxantă sau country.

Citește și Trucuri geniale, care îți ușurează viața în bucătărie

Studiile au arătat legături directe între persoanele extrovertite și muzica contemporană,  sau muzica ,,fără pretenții" (Beyonce, Jennifer Lopez, Ariana Grande) , în timp ce persoanele amabile adoră muzica liniștită sau pop (Ariana Grande, Justin Bieber, Adele).  Oamenii deschiși experiențelor au arătat preferințe față de muzica liniștită, intensă, sofisticată dar și cea contemporană.

Aceasta înseamnă că melodii precum „Shivers” a lui Ed Sheeran îi atrag pe extrovertiți, în timp ce oamenii amabili ar fi bucuroși să asculte Abba. Între timp, oamenii deschiși tind să se bucure de Nina Simone sau de clasicul „Space Oddity” al lui David Bowie. Și toate aceste tipuri de cântece au o caracterisică universală mai indică  studiul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net