Trucuri geniale, care îți ușurează viața în bucătărie

Fie că eşti pasionat de gătit, vânezi reţete prin reviste şi îţi faci zilnic planuri pentru masa de seară, fie intri în bucătărie doar de nevoie, cu siguranţă ţi-ar prinde bine nişte trucuri ingenioase, care îți vor face munca mai ușoară.

shutterstock 759539986 jpg

Ţi-a mai rămas puţin sos sau pastă de roşii, dar parcă nu ai vrea să mai ţii borcanul în frigider, pe jumătate gol? Nu arunca nimic – pune-l într-o formă de cuburi de gheaţă, la congelator, iar când ai nevoie la o ciorbă sau o mâncare, scoţi câteva cuburi, recomandă listotic.com.

Ţi-ai făcut acasă un fresh de portocale sau o cafea bună pe care ai vrea să le iei cu tine, la drum, dar nu ai pahar cu capac? E simplu ce ai de făcut – pune pe pahar o folie alimentară subţire şi transparentă, în care înfigi un pai de plastic. Nu va curge nimic le alături.

Aşa scoţi într-o secundă sâmburii de cireşe! Trucul e să pui fructele pe gura unei sticle şi împingi sâmburii cu o spatulă de lemn, rămasă, poate, de la îngheţata pe băţ. E important ca gura sticlei să fie mai mică decât cireșele.

image

Ca să răceşti vinul, nu ai nevoie de cuburi de gheaţă, care îi vor dilua aroma. Foloseşte, mai bine, boabe de struguri de la congelator. Arată şi bine, în pahar.

image

Cum să nu-ți mai dea ciorba-n foc

Ca să nu-ţi dea ciorba-n foc, pune deasupra vasului o lingură de lemn. Sunt foarte multe explicaţii ştiinţifice, dar cea mai simplă ar fi aceea că bulele care se ridică se lovesc de lingură şi se sparg, iar lemnul absoarbe din umiditate. Nu prea funcţionează cu o lingură de metal, care în primul rând că se încinge repede.

Bulele sunt oprite de lingură, nimic nu se revarsă pe aragaz (fotografii: Listotic)
Bulele sunt oprite de lingură, nimic nu se revarsă pe aragaz (fotografii: Listotic)

Ați tăiat un tort în familie, dar nu l-ați putut mânca pe tot? Îl puteți păstra proaspăt cu două felii de pâine, înfipte cu scobitori de o parte și de alta, în părțile de tort din care s-a tăiat.

Îngheaţă condimentele în ulei de măsline. Ți-a rămas niște busuioc proaspăt, pătrunjel, oregano, cimbru sau rozmarin? Toacă-le mărunt și pune-le în cuburi de plastic. Apoi toarnă peste ele ulei şi pune-le la congelator. Când ai nevoie în mâncare, le scoţi de acolo, proaspete şi la fel de aromate.

image

Banane coapte în doi timpi și trei mișcări

Bananele se coc mai repede dacă le bagi la cuptor. În mai puțin de o oră sunt gata. Nu trebuie să te sperie coaja neagră. În interior, sunt moi şi coapte.

image

Ca să păstrezi îngheţata cremoasă şi să nu-ţi rupi lingura în ea când o scoţi din congelator, păstreaz-o într-o pungă închisă ermetic, din care ai scos pe cât posibil aerul.

Pentru stoarce mai uşor lămâia şi a obţine mai mult suc, înainte, ruleaz-o între palme sau pe o masă, apăsând uşor.

image

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net