Doliu în lumea muzicii! Celebrul pianist Radu Lupu a murit

Ultima actualizare:

Veste tristă pentru lumea muzicii din România, pianistul de rang internațional, Radu Lupu, a încetat din viaţă la 76 de ani din cauza unor serii de afecțiuni. 

Doliu în lumea muzicii! Celebrul pianist Radu Lupu a murit
Doliu în lumea muzicii! Celebrul pianist Radu Lupu a murit

Festivalul George Enescu anunțat, azi, prin intermediul unei postări pe Facebook, trecerea în neființă a marelui pianist român, Radu Lupu. 

Citește și Actorul Remus Mărgineanu a murit. A fost fondatorul şcolii de teatru din Craiova

,,Suntem profund întristați de moartea maestrului Radu Lupu, un prieten drag al Festivalului Enescu și un muzician magnific! Incredibilul pianist și compozitor român a câștigat, în 1967, marele premiu al Concursului Internațional George Enescu.

Vom prețui pentru totdeauna modul lui uimitor de a transforma muzica în magie. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a ne exprima tristețea pentru această pierdere a întregii lumi muzicale.

Maestrul Radu Lupu va ramane pentru totdeauna in memoria si inimile noastre: o adevarata legenda.

La revedere, Maestre!", a fost mesajul postat de reprezentanții Festivalului George Enescu

Managerul său, Jenny Vogel, a declarat pentru npr.org că acesta a murit la locuinţa sa din Elveţia, din cauza mai multor afecţiuni de care suferea de mai mult timp.

De-a lungul carierei, Lupu a renunțat la interviuri și apariții în presă, de asemenea, nu a permis transmisiunea radio a spectacolelor sale. Realizarea lui muzicală a devenit obiectul unei dăruiri profunde în rândul fanilor și al colegilor muzicieni.

Născut la Galaţi, România, la 30 noiembrie 1945, a început lecţiile de pian la vârsta de 6 ani, iar la 12 ani, a susținut primul său concert public, care a inclus în întregime propriile sale compoziții. A continuat să studieze la Conservatorul din Moscova în 1961.

Cariera sa internațională a început cu o serie de victorii răsunătoare la trei concursuri de pian de mare prestigiu: Van Cliburn International Piano Competition din Texas în 1966, George Enescu International Piano Competition din București în 1967 și Leeds International Pianoforte Competition din Anglia în 1969.

Radu Lupu a avut concerte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, la New York, SUA, cu Orchestra din Cleveland, dirijată de Daniel Barenboim, cu Orchestra Simfonică din Chicago, sub îndrumarea lui Carlo Maria Giulini. Radu Lupu a avut mai multe turnee în Statele Unite , cu Orchestra Filarmonică din New York, în Europa şi în Asia.

Angela Gheorghiu este întristată de moartea lui Radu Lupu

Artiști de talie mondială din România și străinătate și-au exprima tristețea cu privirea la trecerea în neființă a pianistului, Radu Lupu. 

Citește și Actorul Traian Stănescu va fi înmormantat joi. Sicriul cu trupul maestrului, depus la Biserica Izvorul Tămăduirii-Mavrogheni

"Devastat să aflu că Radu Lupu ne-a părăsit. El a fost nu doar unul dintre cei mai mari, calzi şi profunzi muzicieni pe care i-am auzit vreodată, ci şi un om foarte bun, plin de compasiune, modest şi amuzant şi un prieten minunat", a declarat Violoncelistul Steven pe Twitter.

Soprana Angela Gheorghiu și-a exprimat durerea față de trecerea în neființă a lui Radu Lupu și-a exprimat regretul că a fost prea puțin cunoscut în România. 

,,Sunt profund întristată de trecerea în neființă a legendarului pianist și a dragului meu compatriot, Radu Lupu.

A fost minunat să fi petrecut momente superbe alături de Radu de-a lungul anilor. Va rămâne un artist sublim și unic, prea puțin cunoscut în România, dar un geniu muzical de neîntrecut al acestei lumi.

Fie ca sufletul lui să se odihnească în pace, arta lui imensă va dăinui pentru totdeauna. Sincere condoleanțe soției sale. Angela Gheorghiu

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net