Actorul Remus M─ârgineanu a murit. A fost fondatorul ┼čcolii de teatru din Craiova

Actorul Remus M─ârgineanu a murit, la v├órsta de 84 de ani. Anun┼úul a fost f─âcut de Teatrul Na┼úional din Craiova, pe scen─â c─âruia actorul a urcat de nenum─ârate ori. 

remus margineanu 6 jpg
Remus M─ârgineanu a murit la 84 de ani

Remus M─ârgineanu, care a murit la o lun─â dup─â ce a ├«mplinit 84 de ani, a fost fondatorul ┼čcolii de teatrul din Craiova. 

ÔÇťPrimim o veste extrem de trist─â: a ├«ncetat din via╚Ť─â actorul ╚Öi profesorul REMUS M─éRGINEANU, societar de onoare al Na╚Ťionalului craiovean. Domnului M─ârgineanu ├«i dator─âm ├«nfiin╚Ťarea ╚Öcolii de teatru din Craiova. Dumnezeu s─â-l odihneasc─â ├«n pace!ÔÇŁ, a anun┼úat Teatrul Na┼úional din Craiova, pe pagina de Facebook. 

Pagina de Facebook CLV Film, dedicat─â actorilor rom├óni, a publicat ┼či ea un mesaj ├«n amintirea lui Remus M─ârgineanu.

stanga
dreapta
remus margineanu 4 jpg
remus margineanu 3 jpg
remus margineanu 2 jpg
remus margineanu 6 jpg
remus margineanu jpg
remus margineanu 5 jpg
image
image
image
image
image

ÔÇťActorul Remus M─ârgineanu a ├«ncetat din via┼ú─â la v├órsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din Rom├ónia pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar ┼či din peste 30 de filme, lui Remus M─ârgineanu i se datoreaz─â ├«nfiin╚Ťarea ╚Öcolii de teatru din CraiovaÔÇŁ, a scris ╚Öi CLV Film, pa pagina de Facebook.

Nume din lumea artistic─â au l─âsat ┼či ele cuvinte de condolean┼ú─â pentru actorul din Craiova. Vasile ┼×eicaru a transmis: "Dumnezeu s─â-l odihneasc─â ├«n pacea lui! A fost un mare actor, ╚Öi las─â mult ├«n urma lui!". 

Ultimul film al lui Remus M─ârgineanu

Remus M─ârgineanu s-a n─âscut ├«n data de 22 martie 1938, la Cugir ┼či a absolvit Institutul de Art─â Teatral─â ┼či Cinematografic─â "I.L.Caragiale", ├«n 1964.

El a jucat ├«n peste 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei pece╚Ťi (1977), Pentru patrie (1978), Vlad ╚Üepe╚Ö (1979), Drumul oaselor (1980), Undeva ├«n Est (1991) sau P─âcatul (1992). 

Actorul a jucat ┼či pe scena Teatrului Na┼úional din Craiova, fiind de asemenea considerat fondatorul ┼čcolii de teatru din ora┼č. 

Ultimul film ├«n care a jucat Remus M─ârgineanu a fost Cardinalul, din 2019.  Pelicula spune povestea episcopului Iuliu Hossu ┼či a altor conduc─âtori ai Bisericii Greco-Catolice, care au fost aresta╚Ťi ╚Öi ├«nchi╚Öi ├«n penitenciarul de la Sighet ├«n anii 1950.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
FotoJet (5) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
1 carmen tanase jpg jpeg
beyonce
FotoJet (1) jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
iuliana beregoi
2 taylor swift jpg jpeg