A murit actorul Traian Stănescu. S-a stins la trei ani după iubita lui soție, Ilinca Tomoroveanu

Ultima actualizare:

Doliu în lumea teatrului și a filmului! Actorul Traian Stănescu a murit la vârsta de 82 de ani. Vestea tragică a fost anunțată de fiul acestuia, Mihai Stănescu, care a publicat și o fotografie emoționantă cu părinții săi. Traian Stănescu a plecat din această lume la 3 ani după ce și-a pierdut soția, pe marea actriță Ilinca Tomoroveanu.

Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu. Foto: Facebook
Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu. Foto: Facebook

"Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATA!", a scris Mihai Stănescu, pe Facebook. 

Traian Stănescu nu a mai rezistat fără iubita lui soție, cu care a împărțit mai bine de 4 decenii de viață, plini de dragoste. Actrița Ilinca Tomoroveanu, nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga, s-a stins din viaţă pe 2 mai, la 77 de ani. Actorul Traian Stănescu a avut o contribuție importantă în teatru și film, iar în anul a fost răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către Președintele României de atunci, Ion Iliescu.

Citește și: Actrița Ilinca Tomoroveanu a murit la vârsta de 77 de ani

TRAIAN STĂNESCU, ROLURI ÎN TEATRU ȘI FILM

Actorul de teatru şi film Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1961, la clasa profesorului G.D. Loghin. După absolvire, a fost repartizat la Teatrul de Stat din Piatra Neamţ (1961-1964), însă după 3 ani s-a mutat în București.

Aici a început la Teatrul C.F.R. Giuleşti (1964-1965), apoi la Teatrul Mic (1967-1968). Din 1968 a desfăşurat o bogată activitate la Teatrul Naţional Bucureşti. Dintre rolurile jucate amintim: Luigi - "Sâmbătă, duminică, luni", "Maşinăria Cehov", "Crimă pentru pământ", "Amanţii însângeraţi", "Numele trandafirului", ''Strigoii", "Ondine", "Moştenirea", "Îmblânzirea scorpiei", "Danton", "Regele Lear",  "Năpasta", "Nuntă însângerată".

În cinematografie, Traian Stănescu este cunoscut pentru rolurile din "Dragoste lungă de-o seară" (1964), "Castelanii" (1967), "De trei ori Bucureşti" (1967), "Surorile Boga" (1968), seria "Mărgelatu" (1980-1986), "Probleme personale" (1981), "Orgolii" (1982).

Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu s-au iubit mai bine de 4 decenii

În spatele cortinei, Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu deveneau cei mai calzi părinți şi bunici. În 1977, după o lungă prietenie, Ilinca Tomoroveanu s-a căsătorit cu actorul Traian Stănescu, iar rodul iubirii lor e fiul Mihai Stănescu, operator tv. De câţiva ani, cei doi erau bunicii lui Victor Alexandru, cel mai răsfăţat membru al familiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
banner adela popescu png
copii adela popescu radu valcan jpg
cub alex dobrescu png
image png
delia budeanu colaj arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net