Halle Berry, mărturisiri despre un diagnostic greșit pe care l-a primit: „M-am dus urgent la ginecologul meu și ...”

29 martie 2024 7:09   Vedete internaționale

Halle Berry, în vârstă de 57 de ani, a ales să vorbească despre problemele cu care s-a confruntat, din dorința de a trage un semnal de alarmă în rândul femeilor. În urmă cu trei ani, celebra actriță americană a fost diagnosticată greșit cu herpes, când, de fapt, intrase la premenopauză.

Invitată la summitul „A Day of Unreasonable Conversation”, din Los Angeles, destinat sănătății femeilor, Halle Berry (57 de ani) i-a povestit Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cum, în urmă cu trei ani, la vârsta de 54 de ani, a ajuns pe mâinile medicilor din cauza unor simptome care îi dădeau bătăi de cap și a primit un diagnostic greșit, un caz extrem de grav de herpes.

Vedeta este într-o relație cu Van Hunt din 2020 și a mers să primească un tratament pentru că avea dureri mari în timpul contactelor intime, iar medicul său i-a pus un diagnostic greșit, și anume herpes:

Halle Berry: „Doctorul meu nu avea cunoștințele necesare și nu m-a pregătit”

„Simțeam că am lame de ras în vagin. Am fugit la ginecolog și am vrut să aflu ce se întâmplă. A fost groaznic. El mi-a spus: «Ai cel mai rău caz de herpes pe care l-am văzut vreodată». Zic: «Herpes? Nu am herpes!»”, a mărturisit Halle Berry, potrivit tabloidului american People.

Actrița a spus că și-a confruntat imediat partenerul, însă cuplul a fost testat pentru boli cu transmitere sexuală, iar rezultatele au fost negative la ambii. Ulterior, medicul a stabilit că era vorba despre premenopauză, nu de un herpes, așa cum se gândise.

„Mi-am dat seama că acesta a fost un simptom al premenopauzei. Doctorul meu nu avea cunoștințele necesare și nu m-a pregătit. Atunci am știut că trebuie să fac o schimbare și o diferență pentru alte femei”, a mai spus vedeta, care își dorește să le încurajeze pe femei să se documenteze foarte bine despre ceea ce înseamnă premenopauza.

Superstarul de la Hollywood a fost mult timp o susținătoare pentru sănătatea femeilor și a cerut publicului, la sfârșitul conversației, să o ajute „să schimbe modul în care cultura vede femeile în această etapă a vieții noastre”.

Mai multe