Kate Winslet dă cu criticii de pământ: «Nici măcar nu eram grasă în Titanic»

28 decembrie 2022 11:32   Vedete internaționale

Actrița Kate Winslet (47 de ani) dă de pământ cu criticii care și-au bătut joc de greutatea ei, după filmul „Titanic”. Nominalizată la Oscar pentru interpretarea tinerei Rose DeWitt Bukater in celebra peliculă din 1997, Kate avea doar 19 ani când a primit rolul.

Citește și: Ce altă actriţă a fost la un pas de a primi rolul Rose din „Titanic‟ în locul lui Kate Winslet şi de ce l-a respins? 

La momentul respectiv, unii fani răutăcioși s-au legat de greutatea acesteia. După scena în care Jack, interpretat de Leonardo DiCaprio, moare, sacrificându-se în apa înghețată pentru ca Rose să poată supraviețui, mulți au fost de părere că actrița era prea „grea” ca amândoi să poată pluti pe acea ușă. „Mi-au spus că sunt prea mare. De ce au fost atât de răutăcioși cu mine? Eu nici măcar nu era grasă!”, a declarat actrița, conform tabloidului Daily Mail. Starul, care are o avere de 65 milioane de dolari, s-a mai confruntat și în trecut cu astfel de critici, pe care le-a numit „ridicole”.

Fanii au dat vina pe greutatea actriței

Telespectatorii au dezbătut mult timp dacă a existat suficient loc pe ușa plutitoare pentru Rose și Jack pentru a supraviețui atât de apă înghețată Atlanticului. Doar Rose a folosit pluta improvizată, Jack murind de hipotermie. Potrivit lui Winslet, fanii toxici au dat vina pe greutatea lui Rose pentru că nu i-a permis lui Jack șansa de a supraviețui pe ușa de lemn.

Winslet a continuat: "Le-aș fi spus jurnaliștilor, aș fi răspuns, aș fi spus: «Nu îndrăzniți să mă tratați așa. Sunt o femeie tânără, corpul meu se schimbă, îmi dau seama de acest lucru, sunt profund nesigură, sunt îngrozită, nu faceți asta mai greu pentru mine decât este deja”.

Iată și: Ce îl leagă pe Leonardo DiCaprio de Kate Winslet, partenera lui din "Titanic"? 

Nu se confruntă cu astfel de comentarii pentru prima dată

Nu este pentru prima dată când actrița a trebuit să se lupte cu rușinea comentarilor în timpul carierei sale de zeci de ani. Câștigătoarea Premiului Oscar a dezvăluit într-un interviu pentru The Sunday Times la începutul acestui an că i s-a spus să se mulțumească cu rolurile de  „fată grasă” când era o tânără interpretă la școala de actorie. Mai târziu, când ea a început să obțină roluri în filme, agentului ei i s-a pus adesea aceeași întrebare: „Care este greutatea lui Kate?”

„Poate avea un efect extrem de negativ”, a spus starul, despre presiunile cu care se confruntă actorii de sex feminin. „Vedetele sunt supue unui control care este inimaginabil - mai mult decât poate face față o persoană tânără și vulnerabilă. În industria cinematografică se întâmplă cu adevărat. Când eram mai tânără, agentul meu primea telefoane care spuneau: «Care e greutatea ei?»”

Vezi și: Actriţa din „Titanic“, de nerecunoscut în prezent! Kate Winslet s-a îngrăşat enorm şi a trecut prin schimbări radicale 

Un studiu științific a fost realizat

În ceea ce privește finalul „Titanic” dezbătut la nivel mondial, regizorul James Cameron a dezvăluit recent că a realizat un studiu științific pentru a demonstra că atât Jack, cât și Rose, nu ar fi putut supraviețui plutind împreună pe pluta improvizată. Studiul va fi difuzat în februarie, legat de o nouă lansare 4K a „Titanicului” în cinematografe.

„Am făcut un studiu științific pentru a pune totul să se odihnească și să conducă o miză prin inima sa o dată pentru totdeauna”, a declarat regizorul. „Am luat doi cascadori care au aceeași masă corporală ca a lui Kate și Leo, am pus senzori peste tot, i-am pus în apă cu gheață și am testat pentru a vedea dacă ar fi putut supraviețui printr-o varietate de metode. Răspunsul a fost că nu aveau cum să supraviețuiască amândoi. Doar unul putea”, a încheiat acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe