„La Catedral”, închisoarea personală a lui Pablo Escobar, filmată de un român. Imaginile au devenit virale. VIDEO

22 septembrie 2024 17:27   Vedete internaționale

Noi imagini cu celula de lux în care a fost închis „Regele Cocainei” din Columbia au făcut înconjurul Internetului. Un utilizator al platformei TikTok a postat un clip video în care prezintă „La Catedral”, închisoarea personală pe care și-a construit-o șeful cartelului Medellin. 

Pablo Escobar a fost considerat unul dintre cei mai periculoși criminali din istorie, dar bogați totodată. A strâns o adevărată avere în urma traficului de droguri, estimată în anii 1990 la aproximativ 30 de miliarde de dolari, și aproximativ 1000 de miliarde de dolari dacă se includ și banii ascunși prin anumite locuri din Columbia.  

Cum arată acum „La Catedral”

Pablo Escobar a fost închis în anul 1991 într-o pușcărie pe care și-a construit-o de unul singur, purtând denumirea „La Catedral”. Închisoarea dispunea de un club de noapte, o saună, o cascadă și un teren de fotbal.

De asemenea, faptul că era închis nu l-a împiedicat niciodată pe cel mai bogat criminal din istorie să-și continue afacerile, întrucât în închisoare avea la dispoziție telefoane, computere și faxuri. Mai mult decât atât, Pablo Escobar a ucis doi membri ai cartelului în timp ce se afla în spatele gratiilor, motiv pentru care autoritățile au luat decizia de a-l transfera într-o închisoare mult mai modestă și fără confortul de care dispunea în „La Catedral”. Cu toate acestea, le-a luat-o înainte autorităților și a reușit să evadeze fix înainte de a fi mutat din închisoarea personală.

Acum, închisoarea lui Pablo Escobar a devenit punct turistic, oamenii din întreaga lume fiind curioși să o viziteze sub îndrumarea unui ghid. Printre ei se numără și românul nostru care a filmat întreg momentul și le-a oferit conaționalilor săi imagini cu „La Catedral”. 

Ce s-a ales de familie, după moartea lui 

Prin deciziile sale și felul de viață pe care-l abordase, Pablo Escobar nu se expunea pericolului doar el, ci și familia acestuia, care mereu trebuia să fie atentă ca cineva să nu atenteze la viața lor. 

Ascunzătoarea traficantului din Medellin a fost descoperită a doua zi după ce împlinise 44 de ani. Împreună cu o gardă de corp a reușit să ajungă pe acoperiș, unde în timpul urmăririi a fost împușcat mortal. 

Juan Pablo, fiul său susține că s-ar fi sinucis pentru a evita ca întreaga familie să fie răpită. Soția sa Maria Henao a fost nevoită să-şi schimbe numele în Maria Santos Caballero, iar fiul său, Juan Pablo, în Juan Sebastian Marroquin Santos. „Mi se pare că imaginea lui Pablo Escobar a fost folosită pentru a fi spuse poveşti despre el, care nu erau adevărate. În calitate de fiu, am datoria de a spune adevărul despre Pablo Escobar. Nu este un adevăr care să mă avantajeze. Din contră, este un adevăr care îl va face pe tatăl meu să arate mult mai rău decât în filme”, declara într-un interviu fiului marelui interlop.  

Mai multe