#Exclusiv Click!

7 ani fără Denisa Răducu Manelista! Tatălui ei i-au secat lacrimile: „I-aș fi dat și ficatul meu, ca să-i salvez viața prințesei mele”. De ce nu face parastas împreună cu fosta soție?

11 iulie 2024 10:59   Vedete românești

Denisa Răducu Manelista a încetat din viață pe 23 iulie 2017, la vârsta de 27 de ani, în urma unor grave afecțiuni la ficat. La 7 ani de la trecerea ei în neființă, tatăl regretatei soliste ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre pregătirile pentru parastas, dar și despre încercarea lui disperată, la acea vreme, de a-i salva viața.

Nu a făcut pace cu fosta soție: „Fiecare cu parastasul lui!”

Emilian Răducu, tatăl Denisei Manelista, se pregătește, cu durere în suflet, de parastasul de 7 ani al artistei, la care însă nu va fi prezentă și fosta lui soție, Geta:

„Eu fac parastasul sâmbăta viitoare, iar fosta soție îl face sâmbata asta, adică peste 2 zile. Fiecare e cu parastasul lui, așa a hotărât, e decizia fostei soții, ca să evităm anumite discuții, la cimitir. Nu am rămas în relații bune, după divorț, deși eu n-am nimic cu ea. Cealaltă fiică nu va putea veni din Spania, are treabă cu serviciul, acolo e la patron, el îi face programul, nu este după ea. Dar, când va ajunge în țară, va merge la cimitir. La noi, în zona asta, parastasul de 7 ani nu este cel mai mare și nici ultimul, ci la 9 ani, atunci trebuie să îi dăm de pomană și haine”, spune Emilian Răducu, exclusiv pentru Click!

„În loc să îi fac nuntă, îi fac parastasul de 7 ani”

Emilian Răducu va organiza parastasul de 7 ani al fiicei, chiar în casa lui, în care, de altfel, a copilărit Denisa Manelista. În memoria ei, pereții sufrageriei au fost tapetați cu fotografiile artistei:

„Pentru că este foarte cald, în această perioadă, o să văd ce mâncare voi pune pe masă. Fac aici, acasă, așa e tradiția, nu la local, vor veni vreo 15 persoane. Nu am cum să gătesc, am rugat însă o firmă să prepare ceva ușor și proaspăt. Este un moment tare dureros, în loc să îi fac nuntă, îi fac parastas de 7 ani”.

„Avea bani să se salveze, dar n-a mai avut zile!”

Emilian Răducu a dat timpul înapoi și și-a amintit cu mâhnire de perioada în care s-a zbătut să-i salveze viața fiicei:

„În ultimele ei zile de viață, aveam cu Denisa discuții referitoare la problemele de sănătate. Noi îi ziceam că nu este atât de grav, o mai încurajam, deși medicii ne-au spus că nu au cum s-o ajute. Ea, însă, sărăcuța, tot căuta pe internet să vadă ce e cu diagnosticul acesta, să găsească pe cineva care s-o vindece. Avea bani să se salveze, dar n-a mai avut zile! Am ajuns cu Denisa pe la cei mai buni medici, cei mai mari, toți spuneau că vor încerca, dar nimeni nu a zis că o va vindeca. La clinica din Austria, unde am fost, unul dintre cei mai buni medici s-a întâmplat să fie român, dar nici el n-a mai putut face nimic”, ne-a mai mărturisit el, pentru Click!

Ce lucruri i-a pus în sicriu, pe ultimul drum

Părintele îndurerat era capabil de orice sacrificiu ca să-și scoată fiica din ghearele morții:

„Noi am încercat orice. Nu se putea face un transplant, pentru că nu numai ficatul îi era afectat, boala a fost de așa natură încât avea și alte probleme, și la alte organe, era grav. Dacă era de transplant, i-aș fi dat ficatul meu, ca să-i salvez viața prințesei mele. Îi dădeam o parte din el, că se regenerează, trăiam amândoi. Pe ultimul drum, în sicriu, lângă ea, i-am pus mai multe lucruri, la care ținea, un inel, o cruciuliță, o pereche de cercei, farduri, toate i le-am așezat într-o gentuță”, ni s-a mai confesat Emilian Răducu, exclusiv pentru Click! 

Iar referitor la procesul cu fostul impresar al Denisei Răducu, pentru drepturile de difuzare, Emilian Răducu susține că încă stagnează:

„Nu avem noutăți, am plătit până acum cu acest proces peste 6.000 de euro, o grămadă de bani!”, ni s-a mai confesat tatăl Denisei, exclusiv pentru Click!

Mai multe