A murit actrița Ileana Stana Ionescu. Lumea cinematografiei este în doliu

30 iunie 2024 10:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

Celebra actrița Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață astăzi, 30 iunie 2024. Moartea sa fulgerătoare a îndoliat inimile tuturor celor care au iubit-o. Aceasta și-a dat ultima suflare aflată pe patul de spital, la vârsta de 87 de ani. 

Moartea renumitei actrițe a fost făcută publică de către Alexandra Velniciuc, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. 

S-a stins din viață Ileana Stana Ionescu

Îndrăgita actriță se afla pe patul de spital atunci când și-a dat ultima suflare. A ajuns pe mâna medicilor în urmă cu doar trei săptămâni, când acuza o stare de rău și se simțea extrem de slăbită. 

Ileana Stana Ionescu a murit răpusă de mai multe probleme de sănătate, nefiind cunoscute până în prezent mai multe informații care au condus la decesul acesteia. 

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!” - a fost mesajul transmis de actriță, pe Facebook.

Andrei Ionescu: „Am sunat la salvare” 

În urmă cu doar trei săptămâni, când a acuzat stări de rău, actrița a ajuns de urgență la spital. În exclusivitate pentru Click!, Andrei Ionescu oferea mai multe informații despre starea de sănătate a soției sale. 

„Ileana s-a simțit extrem de slăbită și am sunat la salvare, să vină să vadă ce are. După un consult medical, cei de pe Salvare ne-au spus și ne-au recomandat că cel mai bine este să meargă la spital, să se interneze, pentru a o întări puțin, după care marți o externează, o să iasă din spital și totul o să fie ok”, a spus soţul actriţei, într-un interviu Click!

Ileana Stana Ionescu, o viață demnă de film

Născută pe data de 14 septembrie 1936, la Brad, județul Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a avut o viață marcată de drame. Mama acesteia are origini italiene, iar tatăl ei a murit în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, pe vremea când regretata actriță avea doar 6 ani. 

Școala primară și liceul le-a urmat în Drobeta Turnu Severin, acolo unde a locuit cu familia de la vârsta de 5 ani. 

Ileana Stana Ionescu a debutat în carieră în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în Școala femeilor de Moliere. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Mai multe