Ce etnie are, de fapt, Ileana Stana Ionescu. Puțini sunt cei care știu

Ileana Stana Ionescu a decis să se retragă din viața publică cu mai bine de cinci ani în urmă. De-a lungul impresionantei cariere artistice, aceasta a avut sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme remarcabile, dar şi în producţii TV. Puțini cunosc, însă faptul că actrița are origini italiene, după mamă.

Ileana Stana Ionescu Foto: arhivă Click!
Ileana Stana Ionescu Foto: arhivă Click!

Ileana Stana-Ionescu are origini italiene

Ileana Stana-Ionescu s-a născut în anul 1936. După mamă are origini italiene, tatăl a murit în al doilea război mondial când avea șase ani. A trăit de la vârsta de cinci ani, cu familia, în Drobeta Turnu Severin, unde a urmat școala primară și liceul.

După absolvirea liceului teoretic a plecat să lucreze la Reșița, unde locuia un frate de-al tatălui. Acolo frecventa spectacolele trupei de teatru. A debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în Școala femeilor de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Din anul 1965 a lucrat la  Teatrul Național din București, precum și la televiziune. Din anul 2002 este societar de onoare al Teatrului Național din București. Este căsătorită cu actorul Andrei Ionescu.

Ce spune Ileana Stana Ionescu despre retragerea ei 

După o carieră impresionantă, în urmă cu mai bine de 5 ani, artista a decis să se retragă din lumina reflectoarelor. „Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți! Nici nu prea mai ai ce sa arăți. Nu mai sunt cum eram, nu mai arăt cum arătam. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut”, a declarat Ileana Stana Ionescu pentru cancan.ro.

La finalul carierei extrem de bogate în realizări, Ileana Stana Ionescu avertizează că „nimic nu i-a fost ușor”. Nimic nu e ușor în viață. Dar ceea ce am făcut, am reușit să facem cu pasiune, în cele mai multe dintre ocazii. Astăzi, când ne revedem la televizor, eu și soțul meu, Andrei Ionescu, deseori nici nu ne mai uităm la piesa de teatru sau la filmul propus. Încă știm replicile pe dinafară, dar în același timp există încă și bucuria lucrului bine făcut”, conchide aceeași Ileana Stana Ionescu.

Ileana Stana Ionescu și soțul ei, Andrei

Cunoscuta actriță și soțul Andrei, care a jucat ani buni pe prima scenă a țării, sunt împreună de 67 de ani. Andrei Ionescu preciza cu ceva ani în urmă că căsnicia lor a fost una deosebită, chiar dacă nu au organizat niciodată o nuntă ca-n povește, cu actrița în straie de mireasă și el pe post de „mire profesionist”. Cei doi au împreună un băiat, pe Andrei Manuel, care a ales să devină medic și să se mute departe, în Statele Unite ale Americii.

Ce mănâncă cei doi pentru a se menține sănătoși 

În fiecare zi, de mai bine de patru decenii, Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu au același meniu la micul dejun: cafea, apoi o combinație de cereale, măr ras,  banană, nuci, semințe, peste care pun lapte. Actorul mărturisește că nu se abat de la acest meniu și că soția sa evită produsele din carne, și nici el nu ține să le aibă în meniu.

Fostul actor al Teatrului Național din București a mărturisit că, la prânz, el și soția sa se axează pe legume, iar cina este, de asemenea, una ușoară, cu mențiunea că ora de servire a ultimei mese a zilei este 19. Cuplul nu se confruntă cu probleme financiare la pensie, veniturile încasate fiind suficiente  pentru o viață decentă, după cum spune actorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru la America Express  Foto Antena 1
banner Carmen Grebenisan png
banner reghecampf prodan skyjet png
Banner Elena Merișoreanu
banner anamaria prodan reghecampf png
Banner pensiuni vedete
banner Annes
banner adda png
image
actualitate.net
image
actualitate.net