Artiștii români și povestea lor de iubire care bate orice scenariu de film: „Umblam cu buletinul ca să le dovedesc colegilor că m-am măritat”

24 iunie 2024 5:45   Vedete românești
Ultima actualizare:

La 13 ani de la dispariția legendarului cântăreț și compozitor Florin Bogardo, soția sa, Stela Enache, rememorează povestea lor de iubire și explică de ce nu și-a refăcut niciodată viața. Florin Bogardo, care ar fi împlinit 80 de ani pe 16 august, a lăsat în urma sa nu doar o moștenire muzicală inestimabilă, ci și o poveste de dragoste unică alături de Stela Enache. S-au cunoscut în 1971, s-au logodit după doar trei zile și au trăit împreună 39 de ani.

Cine a fost Florin Bogardo?

Florin Bogardo, născut pe 16 august 1942, a fost un compozitor și cântăreț renumit, cunoscut în special pentru piesa "Ani de liceu". Stela Enache a povestit, pentru fanatik.ro, cum a fost întâlnirea lor de neuitat la Festivalul de la Mamaia, unde după doar trei zile de la revedere, Florin a cerut-o de soție. În ciuda faptului că inițial nu o reținuse, întâlnirea lor din 1971 a fost începutul unei relații de poveste.

Stela Enache a povestit și despre modul în care preferau să sărbătorească ziua lui Florin Bogardo: în familie, acasă, departe de agitația restaurantelor. Ziua era marcată de o masă festivă, lumânări și o sticlă de șampanie, alături de copii lor, Laura și Anton. Aceasta intimitate și simplă fericire familială reflectă esența relației lor.

Ziua de 15 august este o dată tragică pentru Stela Enache, deoarece coincide cu moartea lui Florin și logodna lor. În interviul său, Stela mărturisește că, credința a ajutat-o să treacă peste durerea pierderii. Deși multe persoane își refac viața după pierderea partenerului, Stela Enache nu a considerat niciodată această opțiune: „După Florin nu mai poate încăpea nimeni în viața mea".

Stela dezvăluie că mama ei nu a aflat niciodată de moartea lui Florin. Timp de trei ani, Stela a jucat teatru, pretinzând că Florin era încă în viață pentru a-și proteja mama în vârstă.

Căsătorie fulgerătoare

Stela Enache își amintește cum l-a văzut prima dată pe Florin la televizor, îndrăgostindu-se pe loc. Când s-au întâlnit la Festivalul de la Mamaia, povestea a luat o turnură rapidă și neașteptată. După doar trei zile, Florin a cerut-o de soție, iar pe 15 august s-au logodit, căsătorindu-se pe 8 septembrie. Această rapiditate a fost atât de surprinzătoare încât Stela trebuia să umble cu buletinul la facultate pentru a dovedi colegilor că s-a măritat.

Eram în anul 4 de facultate și George Grigoriu mă tot întreba dacă nu-mi place și mie de cineva. I-am zis că da, dar că acea persoană nu mă vede. Nici în visele mele cele mai roze nu-mi puteam imagina că mă voi întâlni iar cu Florin, că voi deveni soția lui. A fost o chestie foarte rapidă. În sfârșit m-a ținut minte și, după 3 zile, m-a cerut de nevastă. Pe 15 august am făcut logodna, pe 8 septembrie ne-am căsătorit și pe 1 octombrie m-am întors la facultate. Colegilor nu le venea să creadă că m-am măritat. Eu mă dusesem să mă lansez și am venit măritată. La facultate umblam cu buletinul după mine să le dovedesc că mă cheamă Bogardo".

Stela Enache descrie o relație echilibrată cu copiii, fiind o mamă dură pentru a-i menține pe drumul cel bun, în timp ce Florin era mai blând. Laura seamănă cu Florin în răbdare și meticulozitate, în timp ce Anton moștenește energia și rapiditatea Stelei.

În prezent, Stela Enache continuă să fie activă în muzică, dar alege să se implice doar în proiecte care îi aduc satisfacție personală. Ea consideră că industria muzicală de astăzi a pierdut din suflet, fiind dominată de goana după bani și uniformizarea vocilor.

Mai multe