Anca Țurcașiu, mesaj emoționant pentru nepoata ei! Ce înseamnă numele fetiței și ce destin va avea

11 iulie 2024 14:22   Vedete românești

Fericirea este la cote maxime în familia Ancăi Țurcașiu, care la 54 de ani a devenit pentru prima dată bunică. Nora sa, Andreea, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, primind nota 10 la naștere. De când cea mică s-a născut, artista spune că trăiește un sentiment ce nici nu poate fi redat în cuvinte. Și se vede! Anca radiază, pur și simplu, la orice pas. Recent, artista a transmis un mesaj deosebit de emoționant despre nepoata sa și a dezvăluit ce semnificație are numele copilei.

Anca Țurcașiu, mesaj emoționant pentru nepoata ei!

În 2022, fiul Ancăi Țurcașiu, Radu, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Andreea. La începutul acestui an, cuplul a anunțat cu bucurie că așteaptă un copil. Recent, Andreea a născut o fetiță, aducând o mare bucurie în întreaga familie. Anca Țurcașiu a mărturisit că de când i s-a născut nepoțica trăiește o bucurie fără margini. Mai mult, a dezvăluit și semnificația numelui fetiței.

Numele Zoe înseamnă în limba greacă viață! Sentimentul pe care-l trăiesc, de când a venit pe lume Zoe a noastră, este unul indescriptibil. Așa încât, să ne bucurăm! Să ne bucurăm de viață, zic!”, a transmis actrița pe rețelele de socializare.

Ce destin ar putea avea fetița potrivit numelui său

Numele „Zoe” are rădăcini grecești și înseamnă „viață”. Acest nume a fost utilizat de evreii elenizați ca o versiune a numelui „Eve” și a fost popular în perioada Imperiului Bizantin, având chiar o împărăteasă bizantină în secolul al XI-lea care l-a purtat. Începând cu secolul XIX, „Zoe” a câștigat popularitate și în contextul englezesc, fiind mai frecvent printre creștinii estici. Persoanele care poartă numele „Zoe” sunt cunoscute pentru natura lor prietenoasă și sociabilă, având un caracter atrăgător. Deși sunt excelente în interacțiuni sociale și încrezătoare în conversații, ele pot deveni dogmatice și autoritare în fața presiunii. Își mențin adesea părerea odată formată și preferă roluri care le oferă un anumit grad de libertate.

Acesta a fost un nume popular în perioada Imperiului Bizantin, inclusiv în rândul împărăteselor. Din secolul XIX, a început să fie folosit și ca nume englezesc, având o frecvență mai mare în rândul creștinilor estici. 

Mai multe