Câte clase și ce studii are Sorin Bontea: „Am citit câteva cărți”

20 septembrie 2024 8:54   Vedete românești

Sorin Bontea, bine cunoscut ca jurat la emisiunea „Chefi la cuțite”, a împărtășit recent detalii despre parcursul său educațional și cum pasiunea pentru gastronomie l-a ghidat în carieră. Deși nu a avut o educație formală extinsă, povestea sa subliniază importanța experienței practice și a dedicării în domeniul culinar.

Sorin Bontea și-a descoperit dragostea pentru gătit în adolescență, influențat de mama sa, care lucra ca bucătăreasă. „Bucătăria m-a ales pe mine”, spune el, recunoscând că, deși avea vise în alte domenii, atracția pentru gastronomie a fost puternică. Însă, la începutul carierei sale, a trebuit să facă unele sacrificii în ceea ce privește studiile.

Încă de la 16 ani, Sorin s-a angajat ca ajutor de bucătar, ceea ce i-a limitat timpul dedicat educației formale. Pentru a putea concilia munca cu studiile, a ales să se înscrie la un liceu seral. Această decizie a arătat determinarea sa de a avansa în carieră, chiar dacă nu a beneficiat de un parcurs educațional tradițional.

Pasiunea pentru lectură

Deși nu a avut timp suficient pentru a se dedica studiilor, lui Sorin Bontea i-a plăcut să citească. Într-un interviu la podcastul „Fain și Simplu”, moderat de Mihai Morar, el a mărturisit: „Am citit câteva cărți la viața mea. Mi-au plăcut mult romanele Agathei Christie, dar nu m-am oprit doar la literatură polițistă. În principiu, am citit cam tot ce trebuia să citească un copil și un tânăr până în adolescență. (...) Nu mai știu câți ani aveam, 10, 11 ani și am fost la colindat. Mi-am luat chitara și mai aveam câțiva prieteni care cântau. Eram vreo trei care cântam și învățam acordurile desenate pe hârtie. Am spus că vreau să merg la școala populară de artă. Cred că aveam și puțină voce, pe vremea aceea. Când a trecut timpul, m-am angajat la 16 ani în bucătărie și de atunci...” 

Mai multe